tatlidede

Memur zammını yetersiz bulan Destici'den hükümete çağrı: Yeni bir çalışma yapılmalı

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Parti lideri Mustafa Destici, memur ve memur emeklisine yapılan zammı yetersiz buldu.
  • 31.08.2023 17:13
Memur zammını yetersiz bulan Destici'den hükümete çağrı: Yeni bir çalışma yapılmalı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme zammına ilişkin kararını verdi. Buna göre, 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlara 2024'te yüzde 15+10, 2025'te ise yüzde 6+5 zam verilecek. Açıklanan rakamı yetersiz bulan Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, hükümete çağrı yaparak yeni bir çalışma yapılmasını istedi.

 

"ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ALTINDA"

Sosyal medyadan açıklama yapan Destici, "Hakem Heyeti tarafındanaçıklanan zam oranları Merkez Bankası'nın tahmini enflasyon beklenti rakamlarının dahi (2024 yılı İçin %8 2025 yılı için ise %4) altındadır. "Temennimiz hükümetimizin yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde, çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmasıdır."  dedi

 

"YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI"

Destici sözlerini şöyle sürdürdü: "Binaenaleyh, memur ve emeklilerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Temennimiz; Hükümetimiz yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmalıdır."

İşte Destici'nin yaptığı paylaşım:

 

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz