tatlidede

Merhum Emniyet Müdürü Pekcan için mevlit okutuldu

Amasya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Mardin Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Lütfullah Pekcan için, eski görev yeri olan Mardin'de AK Parti Artuklu Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Tutaşı ile AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu tarafından organize edilen mevlit okutuldu.
  • 23.02.2019 22:18
Merhum Emniyet Müdürü Pekcan için mevlit okutuldu

 

 

 

Amasya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Mardin Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Lütfullah Pekcan için, eski görev yerinde mevlit okutuldu.

 

Mardin'de bulunan Yenişehir Küba Camisi'nde akşam namazı sonrası AK Parti Artuklu Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Tutaşı ile AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu tarafından düzenlenen mevlit programına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, kurum müdürleri İl Emniyet Şube Müdürleri, polis memurları ve vatandaşlar yoğun ilgi göstererek katılım sağladı.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mevlit programda İl Müftüsü İsmail Çiçek vefat eden eski Mardin Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Lütfullah Pekcan ve şehitlerin ruhu için dua okudu. Mevlit programı, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için edilen dualarla sona erdi.

"SAĞLIĞINDAN TAVİZ VEREREK ÇALIŞTI"

AK Parti Artuklu Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Tutaşı, merhum Mardin Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Lütfullah Pekcan'ın zor zamanda Mardin'de kendi sağlığından taviz vererek, vatan millet uğruna önemli fedakarlıklarda bulunduğunu hatırlatarak, "Merhum müdürümüz Pekcan, Mardin'de zor bir dönemde görev almış olmasına karşın bu kadim şehir ve bu kadim şehrin insanları için himayesindeki emniyet mensuplarıyla birlikte çok önemli hizmetlerde, fedakarlıklarda bulunmuş değerli bir idareciydi. Biz onu o zor zamanda sağlığından taviz vermiş olmasına karşın dik duruşu ve vatan sevgisiyle hatırlayacağız. Herkesin sevdiği babacan müdürümüzü bugün dualarla yad ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin, ruhu şad olsun, bütün emniyet mensuplarımızın ve ailesinin bir kez daha başı sağolsun" dedi.

"MERHUM PEKCAN'A VEFA BORCUMUZ VAR"

AK Parti MKYK Üyesi Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise; Merhum Emniyet Müdürü Pekcan'ı Mardinliler olarak o zor dönemde yaptığı fedakarlıkla hatırlayacağını kaydetti. 

Miroğlu, "Mardin vefa şehridir. Bu şehrin insanları olarak, sağlığından feragat ederek, gecesini gündüzüne katarak, bu şehrin huzur ve güvenini sağlamak için üstün bir gayret gösteren merhum müdürümüzü kaybetmenin derin acısını yaşarken, onu dualarla yad etmek, ruhuna mevlit okutarak kadim şehrimize olan hizmetlere karşı olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek istedik. Bu vesileyle de; mevlide katılan Sayın Valim Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürüm Hasan Onar başta olmak üzere, kıymetli mesai arkadaşlarına ve kadirşinas Mardinli hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum. Allah hayrını kabul etsin, Pekcan ailesinin başı sağolsun, Lütfullah müdürümüzün ruhu şad olsun." diye konuştu.

Merhum İl Emniyet Müdürü Pekcan için Mardin'de okunan mevlitlerde geleneksel olarak hazırlanan tatlı ekmek ile çeşitli ikramlar yapıldı. 

 

 

 

Yorum Yaz