tatlidede

MESOB Başkanı Tunç'tan Ekmek Zammı Açıklaması

Mardin'de ekmeğe yapılan zammın ardından toplumun bazı kesimlerinden oluşan tepkiler üzerine Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden açıklama geldi.
  • 04.03.2023 12:27
MESOB Başkanı Tunç'tan Ekmek Zammı Açıklaması

Mardin’de 200 gram ekmeğin satış fiyatı yapılan zammın ardından 3,5 TL'den 4 TL'ye yükselmesi üzerine yapılan bu zammın ardından toplumun bazı kesimlerinden tepki yağarken, Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı İsa Tunç'tan konuya ilişkin açıklama gecikmedi.

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç tarafından yapılan açıklamada; Mardin'de ekmeğe yapılan zammın ardından toplumun bazı kesimleri tarafından tepkiler gelmeye başladığını belirterek, yapılan zammın girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Bu kararın sadece fırıncı esnafımız tarafından alınan bir karar olmadığını ifade eden Başkan Tunç, "Bu kararın Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Ticaret İl Müdürlüğü, Mardin Tarım İl Müdürlüğü Fırıncılar Odası ve içerisinde birliğimizin de bulunduğu bir komisyon tarafından alındığını kaydetti.

Açıklamasının devamında Başkan Tunç, "Ekmek raici için vatandaşlardan tepki aldık. Biz zam yapmak istemedik, istemeyizde çünkü esnaf demek zam yapan kişi demek değildir. Ama girdi maliyetlerinin çok yükseldiği bu dönemde artık esnafın dayanma gücü kalmadı. Kalmadığı için de böyle bir fiyat artışına gidildi. Çevre illerimizin hiçbirinde ekmek fiyatı 4 TL'nin altında değildir. Hatta çoğu illerimizde 5 TL'nin üstündedir. Mesela uzun süredir ilimizde ekmeğin fiyatı 3,5 iken  hemen yanı başımızda bulunan Şırnak ilimizde ekmek 5 TL'den satılıyordu. Fırıncı esnafımız uzun süre direndi ve ekmeğe zam yapmak istemedi. Sonunda esnafımız bu fiyata dayanamadı ve yaklaşık bir yıldır 3.5 TL olan ekmeğe komisyon kararıyla yüzde 15 zam yapmak zorunda kaldı. Elbette ekmek temel ihtiyaçların arasında yer alan önemli bir gıdamızdır. Gönül isterdi ki ekmeği vatandaşlarımıza bedavadan verelim. Malumunuz bu işin bir maliyeti var. Bu zammı vatandaşlarımız anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum." dedi.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
öz mardinli
06.03.2023 / 08:56

resmen vicdansızlık

Image
Mardinli
05.03.2023 / 19:47

Herkes fırsatçı olmuş. Deprem bile bizi ıslah edemiyor.

Image
mardin
04.03.2023 / 19:58

yalaka

Image
yunus toparlı
04.03.2023 / 14:22

Şırnakta 210 Gr ekmek satış fiyatı 4 TL 420 Gr ekmek 8 TL den satılmaktadır

Yorum Yaz