matesis
dedas

Meteoroloji'den 9 kentimiz için 'sarı kodlu' uyarı

Mardin'in de bunaltıcı sıcaklara veda etmesi görülürken mevsimlerin normallerin üzerindeki sıcaklar azalıyor . Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Bazı bölgelerde sağanak yağış beklenirken 9 kent için için sarı kodlu uyarı yapıldı.
  • 29.08.2023 17:19
Meteoroloji'den 9 kentimiz için 'sarı kodlu' uyarı

Ağustos ayına veda edeceğimiz bu haftada, yurt genelinde serinlik bekleniyor.

Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan 9 ile de sarı kodla uyarıldı.

TEDBİR UYARISI

Artvin, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Bayburt ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak etkili olacak. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

 

 

Sarı kod, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz