matesis
dedas

Midyat Fen Lisesinde çalışmalar devam ediyor

Midyat’ın en gözde lisesi idareci ve eğitim kadrosu çalışmalarına Koronavirüse rağmen aralıksız devam ediyor.
  • 13.12.2020 16:53
Midyat Fen Lisesinde çalışmalar devam ediyor

Öğrencileri uzaktan takip etmenin yanı sıra, öğrencilere yönelik yapılan düzenli sınavlar, haftalık takipler ile birlikte gece gündüz demen de okulun çevresini düzenlemeyi ihmal etmiyorlar.

Okul çevresinde yapılan çalışmalarda 350 fidan toprakla buluşturuldu.

TÜRKİYE’de ilk!

Türkiye’de ilk kez öğrencilerine sınav kitapçıkları dağıtıp, dijital ortamda anlık sınav yaptıktan hemen sonra sonuçlar ve istatistikleri değerlendiren idareci ve eğitim kadrosu Google Formlar aracılığı ile öğrencilerin takibi sağlanıyor.

Midyat Fen Lisesi Müdürü Ramazan Aykat “Covid-19 nedeniyle okulların tatil edildi ancak Midyat Fen Lisesi olarak öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Fedakar öğretmenlerimiz şartlar zorlaşsa da öğrencilerimizin yanlarında olmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz için bu süreçte tüm dersler için ayrı ayrı olmak üzere watshapp gurupları oluşturularak soru çözümlerini gerçekleştiriyoruz. Her hafta düzenli olarak Google Formlar aracılığıyla öğrencilerin hangi konuları çalıştıkları, hangi derslerde kaçar soru çözdükleri takip edilmektedir. Ayrıca son sınıf öğrencilerimizin adreslerine deneme sınavları teslim edilerek haftalık uygulamaları yapılmaktadır. Elde edilen sonuçlar online ulaşılmakta ve öğrencilere geri dönütler sağlanmaktadır.”dedi.

Aykat “Bunun dışında öğrencilerimiz okula geldiklerinde daha yaşanabilir bir okul ile eğitime devam etmeleri için bahçenin ıslahı çalışmalarına başlatıldı. Bahçenin toprak eksiği giderilmiş, otantik duvar örülmüş, yağmurlama sistemi kurulmuş ve 350 ağaç ekimi gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm çalışmalar geleceğimizin garantisi değerli öğrencilerimiz içindir. Onlarla tekrardan sağlıklı günlerde buluşmak temennisiyle.”ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz