matesis
dedas

Midyatlı Öğrencilerin Rekor LGS Başarısı

Midyat'ta, Kocatepe Ortaokul öğrencileri, LGS'de büyük bir başarıya imza attı. Midyat'ta, Kocatepe Ortaokul öğrencileri, LGS'de büyük bir başarıya imza attı.
  • 12.07.2021 10:34
Midyatlı Öğrencilerin Rekor LGS Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS), Midyat 1'incisi çıkaran Kocatepe Ortaokulu'nun 16 öğrencisi de, 400'ün üzerinde LGS puanı alarak rekor bir başarı elde ettiler.

Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle hareket eden Kocatepe Ortaokulu'nun bu büyük başarısında öğrencilerin ücretsiz faydalandığı DYK hazırlık sistemi; okulun rehber ve branş bazlı öğretmenleri tarafından verilen eğitim koçluğu, her hafta yapılan deneme sınavları, her öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye taşıyan kişiye özgü öğretim modeli ile öğrenciler başarılı sonuçlar aldı.

LGS sınavından 1 soru Matematik, 1 soru da Fen Bilimlerinden yanlış yapan 8. sınıf öğrencisi Ömer Erdem, Mardin ikincisi ve Midyat birincisi oldu.

Sınavın ardından görüşleri alınan Kocatepe Ortaokulu'nun şampiyon öğrencileri Ömer Erdem, Roj Hasan, Şilan Aksu, Furkan Tarkan, Meryem Kahraman ve Abdulvahap Özkurt, bu başarılarının sırrının öğretmenlerinin rehberliğinde planlı ve programlı çalışmalarının neticesinde başarıyı kazandıklarını dile getirdiler.

Dersi derste dinlemenin önemine değinen öğrenciler sadece 8. sınıfta değil 6. ve 7. sınıfta da kazanmış oldukları çalışma disiplinin bugünkü başarılarında çok önemli olduğunu vurguladı.

Konu tekrarının da önemli olduğunu belirten öğrenciler, çok fazla tipte soru görme ve çözmenin avantajlarına da değindi.

OKUL MÜDÜRÜNDEN BAŞARIYA KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Öğrencilerinin elde ettiği yüksek başarı seviyesinin kendisini ve tüm öğretmenleri mutlu ettiğini belirten Okul Müdürü Samir Gümüş, “Okulumuzun elde ettiği bu başarıda emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimizi yetiştiren velilerimize, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şuan yüzde birlik dilimde 5 öğrencimiz bulunuyor. Kaliteli ve nitelikli liselere gidecek 16 öğrencimiz var. Elde ettiği başarılarla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarılarının gidecekleri okullarda da devamını diliyorum.” dedi. Okulun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Eyüp Sarmış da, "Öğrencililerimizin başarısından dolayı mutluyuz, guruluyuz. Öğrencilerimizi istedikleri başarıya ulaştılar. Bu başarı, okul, öğretmen ve öğrenci işbirliğinde kazanılmış bir ekip işidir. Öğrencilerimi kutluyor, eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi.

SİZİN MEDYA

Editör: Aydın

Yorum Yaz