matesis
dedas

Müftü Karabayır: Film seyreder gibi seyretmiş olduğumuz o güzel insanlar bizlere haklarını helal ederler mi?

İslam ümmeti olarak Filistinli kardeşlerimize karşı mahcup ve mahzun olduklarını belirten Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Film seyreder gibi seyretmiş olduğumuz o güzel insanlarımız bizlere haklarını helal ederler mi?" diyerek İslam ümmetine seslendi.
  • 14.10.2023 12:36
Müftü Karabayır: Film seyreder gibi seyretmiş olduğumuz o güzel insanlar bizlere haklarını helal ederler mi?

Uzun yıllardır devam eden işgal çetesinin Filistin halkına ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında HAMAS'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları tarafından 7 Ekimde başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonu bir haftadır devam ediyor.

Konuyla ilgili muhabirine konuşan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Allah bizden fiili dua beklerken onlar uğrunda savaşmamızı ve onlara yardım etmemizi beklerken bizim sadece sözlü dua yapmanın mahcubiyeti içerisinde olduklarını söyledi.

"İslam ümmeti tarihte hiç olmadığı kadar çaresizdir"

Filistinli kardeşlerine karşı mahcup ve mahzun olduklarını belirten Karabayır, "Yardım edemediğimiz için mahcubuz. Allah bizden fiili dua beklerken onlar uğrunda savaşmamızı ve onlara yardım etmemizi beklerken sadece sözlü dua yapmamızın mahcubiyetin içerisindeyiz. Tarihte hiç olmadığı kadar garip olan İslam ümmetinin bu çaresizliğini dualarla değerlendirmeye ve inşallah devletlerarası irtibatlar sağlanıp kanallar yollar açıldığında abluka kaldırıldığında fiili olarak yardımlarımızı göndermeye temenni ediyoruz." dedi.

"Bu gafletin, çaresizliğin ve mahcubiyetin bitmesini istiyoruz"

Ümmetin yetimi ve garip çocuğu olan Filistin, Gazze ve ümmete emanet olarak bırakılmış Mescid-i Aksa'nın artık İslam ümmeti tarafından sahiplenilmesini istediklerini söyleyen Karabayır, "Bu gafletin, çaresizliğin ve mahcubiyetin bitmesini istiyoruz. Yapacağımız tek şey de İslam'ı en doğru şekilde öğrenmek ve İslam'a yakışır doğrulukta bulunarak bir şuurlu nesil yetiştirmemizdir." şeklinde konuştu. 

"Mescid-i Aksa'nın yetimliğini bitmesini istiyoruz"

Ümmet olarak tarihte hep önder ve örnek olduklarını belirten Karabayır, "Kudüs bizimle canlandı. Mekke bizimle durdu. Medine bizimle şad oldu. İstiyoruz ki Gazze tekrar kurtulsun. Mescid-i Aksa'nın yetimliğini bitmesini istiyoruz. Çağrımız devlet yetkililerinin, bir an öce ablukayı kaldırması ve yardımların gitmesidir. Ümmet olarak İslam'ı en güzel şekilde yaşayarak kardeşçe güçlü olarak bütün insanlığa örnek ve önder olmaktır. Bugün kavli dualarla geçiştirdik. Heyecanlı üzgün bir şekilde bekliyoruz. Allah Filistin'deki kardeşlerimize yardım eylesin. Oradaki zalimleri de kahr-u perişan eylesin. "dedi.

"Acaba çocuklarım aç karınla şehit oldular diyenler haklarını bizlere helal ederler mi? "

Son olarak İslam ümmetine çağrı yapan Karabayır:

"Cenaze namazı kıldık. Cenaze namazları öncesinde ölen için hakkınızı helal edin denilir. Ama biz şimdi bunu diyemedik. Acaba çocuklarım aç karnınla şehit oldular diyenler haklarını bizlere helal ederler mi? 50 yıldır vatanlarından ve evlerinden kovulan o garip insanlar ve zalimin zulmünde kalan bizim gözyaşlarını çaresizliklerini film seyreder gibi seyretmiş olduğumuz o güzel insanlarımız bizlere haklarını helal ederler mi? Bizler Müslümanlığımızı, İslamlığımızı ve insanlığımızı yeniden düşünmek durumdayız." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz