matesis
dedas

İl Muhtarlar Federasyonu, Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Mardinli muhtarlar Vali Demirtaş'tan kadim şehrin tarihi bölümünde kalan mahallelere yaklaşan kış öncesi doğalgaz hattının ulaştırılması konusunda desteğini istediler.
  • 13.09.2022 13:56
İl Muhtarlar Federasyonu,  Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Mardinli muhtarlar Vali Demirtaş'tan kadim şehrin tarihi bölümünde kalan mahallelere yaklaşan kış öncesi doğalgaz hattının ulaştırılması konusunda desteğini istediler. Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal ile beraberindeki muhtar heyeti, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Başkan İsa Dal ve beraberindeki dernek yöneticileri ve heyeti kabul ederek mahallelerindeki sorunları dinleyen Vali Demirtaş, sorunların çözümü konusunda gereken önem ve önceliğin tanınacağını söyledi.

Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal ve beraberindeki heyet, mahallelerinde çözüm bekleyen sorunların giderilmesiyle ilgili bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Yukarı mahallelere doğal gaz istediler!

Mardin'de turizimin geliştirilmesiyle ilgili öneri ve şikayetlerini dile getiren muhtarları dinleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Demirtaş, dile getirilen sorunları tek tek dinleyerek not aldı.

Tarihi şehirde bulunan mahalle sakinlerinin yaklaşan kış mevsimi öncesi mahallelerine ulaşmayan doğal gaz hattının yapılacak çalışmayla mahallelerine ulaştırılmasını talep eden mahalle sakinlerinin taleplerini Vali Demirtaş'a iletmek üzere bir ziyaret gerçekleştiridiklerini kaydeden  Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal, ""Mardin'in tarihi bölümünde kalan mahallelerin önemli bir bölümüne henüz doğal gaz hattı ulaşmış durumda değil. Ekonomik darboğazda ısınma maliyetleri arttı. Mahalle sakinlerinin odun ve kömür ve tüm maliyetlerini de göz önünde bulundurduğumuzda kısmen dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerde ısınma da ciddi bir maliyeti ortaya çıkarıyor. Doğal gaz gibi konforlu ve nispeten daha ucuz olan ısınma için Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz ve Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş'tan doğal gaz hattının mahallelerimize ulaştırılması için talepte bulunduk. Bunun yanında Şehir içi ulaşım hatlarının mahallelerimizin içinden geçmesini talep ettik. Yüksek rakım ve engebeli mahallerimizin içinden toplu taşıma hattına gitmekte zorlanan yaşlılarımızın durumunu arz ettik. Bir diğer önemli konu ise sorundan çok bir öneri idi. Mardin'de bulunan dev mağaraların şehrin turizmine kazandırılması ve tarihi şehrimizde mağara turizmi noktasında yaşayabileceği atılım ve projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Valimiz, bütün talepelrimizi can kulağıyla dinleyip, notlarını aldı. İlgili kurumlarla görüşerek, sorunların çözümü için elinden gelan bütün gayretleri ortaya koyacağını söyledi. Sayın Valimize gösterdiği ilgi ve yakın çalışma imkanı için bütün muhtarlarımız adına kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Mardinli
14.09.2022 / 06:12

Kızıltepe ye bağlı yeni yapılan Eskin İlkokulu 3 yıldır açılmayı bekliyor

Yorum Yaz