tatlidede

Mustafa Cengiz'in sağlık durumu nasıl? Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir?

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Hayri Kozak, sarı kırmızılı kulübün eski başkanı Mustafa Cengiz'in hastaneye kaldırıldığını ve durumunun iyi olmadığını açıkladı. Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz'in sağlık durumu merak konusu oldu. Hastaneye kaldırıldığı açıklaması gelen Cengiz'in son durumu hakkında son bilgiler. Peki, Mustafa Cengiz'in son durumu nedir? Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir, kaç yaşında, nereli?
  • 27.07.2021 21:01
Mustafa Cengiz'in sağlık durumu nasıl? Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir?

MUSTAFA CENGİZ HASTANEYE KALDIRILDI

Mustafa Cengiz'in rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bilgisi Galatasaray Genel Kurul üyesi Hayri Kozak'tan gelmişti. Galatasaray'ın eski Başkanı Mustafa Cengiz hayatı da böylelikle gündeme geldi. Mustafa Cengiz kimdir, kaç yaşında, nereli?

MUSTAFA CENGİZ SON DURUMU NEDİR?

Hayrı Kozak, Cengiz'in sağlık durumuna yönelik; "Mustafa Cengiz'in sağlık durumuna da ilişkin bir bilgilendirmede bulunan Kozak, "Sizlere bir bilgi vermek istiyorum. İki gün evvel Mustafa başkanla konuştum. Durumu hakkında sizlere de bilgi vereyim. Hiç iyi değil. Hastaneye kaldırdılar şimdi de. En son çok ağır bir ilaç vermişler. İyi neticeler vermeye başlamış ama çok hırpalıyormuş. Çok yorulmuş. Yani gidişat iyi değil. Allah yardımcısı olsun. İnşallah geriye dönük de o günlerin fazla üzerine düşmeyiz. Üzmeyelim kendisini." açıklamasını yapmıştı. Ardından G.Saray'ın eski 2. başkanı Abdurrahim Albayrak 'Durumu iyi. Az önce de telefonla konuştuk.' şeklinde açıklamada bulundu.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Mustafa Cengiz, Gaziantep ilinin Nizip ilçesinde 25 Aralık 1949 tarihinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde tamamladı. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine (Mülkiye) girdi, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı. Sonrasında Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yaptı, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı, 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray SK başkanı seçildi. Hâlen petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketlerini yönetiyor. Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını yürüttü. TFF Dış İlişkiler Bölümünde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesidir. Yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımı, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig'de şampiyon olmuş, 2018-19 Türkiye Kupası'nı ve 2019 Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır. 6 Mayıs 2021'de kişisel Twitter hesabından Galatasaray'ın yapılacak ilk seçiminde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas'a devretti.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz