Hakkında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılan Mardin İl Müzesi eski Müdürü Nihat Erdoğan, hakkında başlatılan incelemenin ardından Mardin'deki görevinden alınarak Bayburt İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün emrinde bulunan Müze Müdürlüğü bünyesinde Arkeolog olarak görevlendirildi.

Uzun Yıllar Mardin Müze Müdürü olarak görev yapan Nihat Erdoğan, hakkındaki iddialar araştırılması için soruşturulma başlatılmış, soruşturma süreci nedeniyle görevinden alınmıştı.

Erdoğan'ın hakkında atfedilen; yolsuzluk, zimmete para geçirme, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık, Ilısu ve Dara Antik Kenti’nde devam eden arkeolojik kazılarına ayrılan ödeneklerde usulsüzlük iddialarıyla ilgili rapor hazırlandığı öne sürülmüş, Hakkındaki iddiaların araştırılması için Kültür Turizm Bakanlığı'nca bakanlık müfettişleri görevlendirilmişti.

Hazırlanan rapor ve yapılan incelemenin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Müzesi eski Müdürü Nihat Erdoğan’ı görevinden almış, müze müdürlüğü emrinde görevlendirmiş, Mardin Müze Müdürlüğü görevine ise sanat tarihçisi Mehmet Deniz vekaleten atanmıştı .