matesis
dedas

Naci Görür'den yeni yasaya tepki: Deprem bahanesiyle rant pazarlıkları yapılıyor!

Prof. Dr. Naci Görür 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada "Öyle bir yasa çıkardılar ki halkı korkuttular, deprem bahanesiyle rant pazarlıkları yapılıyor!" dedi
  • 04.12.2023 13:21
Naci Görür'den yeni yasaya tepki: Deprem bahanesiyle rant pazarlıkları yapılıyor!

Prof. Dr. Naci Görür, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyonu'nun organize ettiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda "Afet Riskleri ve Kent Politikaları" oturumlarının ardından yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm yasası ve bu süreçte yaşananları değerlendirdi.

Yasa çıkardılar ama halkı korkuttular

Görür, “Bir kenti depreme hazırlamak için önce yasa çıkarılması gerektiğini söyledik. Ancak keşke söylemeseydik. Geçen günlerde bir yasa çıkardılar ama halkı korkuttular. Yurttaşlarda ‘Acaba malımıza mı çökecekler?’ diye bir endişe var. Böyle bir yasayla kenti yönetemezsiniz. Yönetebilmek için halkın, yerel yönetimin ve devletin el ele olması gerekiyor. Bu şartlarda İstanbul’da dönüşüm olamaz. Belediye ve hükümet arasındaki çekişmelerle, halkın bu endişeli ortamıyla depreme hazırlanmak mümkün değil. Ben deprem odaklı kentsel dönüşüm yapıldığına inanmıyorum. Bugün yaptığımız dönüşümde rant pazarlıkları yapılıyor. Deprem ise bahane ediliyor” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz