matesis
dedas

Neval Güler, Kızıltepe'de kermes açtı

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Kızıltepe’de ADEM kermesinin açılışına katıldı.
  • 06.06.2013 19:09
Neval Güler, Kızıltepe'de kermes açtı
İçişleri bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Kızıltepe’de ADEM tarafından düzenlene yıl sonu kermesine katılarak kursiyerlere belgelerini dağıttı.

Daha önce çarşı polis karakolu olarak kullanılan taş binada faaliyetlerini sürdüren Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezinde (ADEM) yıl boyunca kurslarda el emeği göz nuru yapılan çeşitli dikiş, nakış, iğne oyası ve benzeri ürünler ve yöresel yemek ve tatlıların yer aldığı kermes açıldı. Kermesin açılışına İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve eşi, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve eşi, ADEM çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı alandı jammer sinyal bozucu aracı ve üst düzey Güvenlik dikkat çekti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Davul zurna eşliğinde folklor gösterisi ve Kız meslek lisesi öğrencilerin üç dilde Türkçe, Kürtçe, Arapça şarkılardan oluşan dinletisi ile devam etti. Güler ve konuklar şarkılara alkışları ile eşlik ettiler.

Çeşitli branşlarda kursu tamamlayan Kursiyerlere, Güler tarafından sertifikalarını ve çeşitli hediyeler verildi.

Düzenlenen törende ayrıca ayakları olmayan Filiz Bozan adlı Engelli bir vatandaşa ilçe kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından tahsis edilen akülü tekerlekli sandalye yine Bakanın eşi Neval Güler tarafından kendisine verildi. Akülü sandalye sayesinde daha rahat hareket edebileceğini beliren engelli vatandaş, Filiz Bozan katkısı olan herkese teşekkür etti.

Kermesin açılış kurdelesini kesen Bayan Güler ve davetliler daha sonra kermesi dolaştılar. Güler, kermeste yer alan bir çok el emeği eşya satın alması gözlerden kaçmadı.

Güler “ Kadınlarımızın daha güçlü olmaları için kendilerini yetiştirmeleri için sosyal açıdan birbirleriyle iletişim kurmaları için çok Bakanımız Fatma Şahin tarafından açılan ve desteklenen bu merkezler çok güzel merkezlerdir. Mardin ve Kızıltepe’de 3 tane Aile Destek Evi var Kızıltepe’deki Aile Destek Evine Kaymakam ve eşi ile çok yakından destek veriyor. Hem kursiyerlerle hem de malzeme açısından bir kursiyere akülü tekerlekli sandalye verdik rahat gidip gelsin diye kendilerine teşekkür ediyorum ayrıca yeni gelen Valimiz ve eşinin çok yakından ilgileneceklerine inanıyorum. Kadınlarımız çok daha donanımlı çeşitli kurslardan geçerek kendilerini geliştirecekler bende çok ilgileniyorum elimden geldiğince malzeme açısından her hangi bir eksiklilerinde mutlaka ilgileniyorum. Hazırlamış oldukları sene sonu ürünleri hayırlı olsun kısa sürede çok güzel şeyler yapmışlar inşallah iyi bir gelir elde ederler kendilerinin yapacakları daha farklı projelere destek vereceğiz.” Dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık “250 kursiyere 9 usta öğreticiye bilgisayar, kuaförlük, okuma-yazma, İngilizce dil ve ahlak öğretimi ile dikiş nakış dallarında kadınlarımızın kişisel ve sosyal yeterliliklerini sağlayan aile destek merkezi birinci yarıyılını doldurdu. 2013 ocak ayında hizmette giren Merkezimizin açılışını başbakanımız ve eşleri emine Erdoğan Hanım efendinin teşrifleriyle 17 Şubat’ta birlikte yaptık.” Dedi.

Kermesin ardından Mehtap Deler adlı yardıma muhtaç bir vatandaşın evini ziyaret ederek bir süre görüşen, Batan Güler ve beraberindekiler. Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından çeşitli yardımlar yapıldı.

Yorum Yaz