matesis
dedas

Nikos Dendias kimdir? Kaç yaşındadır? Türkiye ile ilgili ne söyledi?

İkili görüşmelerde Türkiye ile temasta bulunan Nikos Dendias kimdir? Basın toplantısında Türkiye için hangi sözleri söyledi? Türkiye'ye hakaret mi etti? Nikos Dendias kimdir? Kaç yaşındadır? Görevi nedir?
  • 15.04.2021 20:29
Nikos Dendias kimdir? Kaç yaşındadır? Türkiye ile ilgili ne söyledi?

NİKOS DENDİAS KİMDİR?

Nikos Dendias 7 Ekim 1959 yılında Yunanistan'ın Korfu adasında dünyaya geldi. Atina Üniversitesi'nde hukuk eğitimi gördü. Mezun olduktan sonra avukatlık yapmaya başladı.

İngiltere'de lisansüstü eğitim gördü. 8 Ocak 2009'da Kostas Karamanlis'in ikinci kabinesine Adalet Bakanı olarak görev yaptı. Kasım 2014 ile Ocak 2015 arasında milli savunma bakanı olarak görev yaptı. Nikos Dendias şimdilerde Yunanistan'ın Dışişleri bakanı olarak görev yapıyor.

Nikos Dendias 9 Temmuz 2019 tarihinden bu yana Yunanistan Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyor.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Yunanistan Dışişleri bakanı Nikos Dendias, Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak düzenledikleri basın toplantısında "Türkiye bizim egemenlik haklarımızı ihlal ediyor. Böyle devam ederse yaptırımlar gelebilir." diyerek Türkiye'yi açık bir şekidle tehdit etti. Bu sözler üzerine ortam gerilince Çavuşoğlu da şu sözlerle cevap verdi:

"Siz 400 bin göçmeni geri ittiniz ve insanları denize attınız. Biz sizi suçlamıyoruz ama siz bize yönelik suçlamalarda bulunursanız görüşlerimizi açık bir şekilde söylemekten çekinmeyiz."

KIBRISLA İLGİLİ DE YORUMDA BULUNDU

Nikos Dendias Kıbrıs'la ilgili sorunlara da değinerek: "Kıbrıs’ta kabul edilen yegane çözüm iki toplumlu federasyon çözümüdür. Bizim attığımız adımlar Türkiye’nin Kıbrıs Türkleri’nin haklarını korumaya dönüktür. Siz bunları burada söylerseniz biz de burada cevap vermek zorunda kalırız." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE AB'YE ÜYE OLMAK İSTİYORSA..."

Konuşmalarını sürdüren Dendias, "Türkiye, AB’ye üye olmak istiyorsa deniz hukuku anlaşmasını da kabul etmeli." ifadelerini kullandı. Dendias aynı zamanda Ayasofya ve Kariye’nin camiye dönüştürülmesi kararlarından geri dönülmesi beklentilerini dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE TÜRK ELÇİSİNİ ÇAĞIRMIŞTI

Nikos Dendias 650 kişiyi taşıyan 16 botun Midilli Adası'na gelmesinin ardından Türk elçisini çağırarak Yunanistan'ın duyduğu derin kaygılarını iletmişti.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz