tatlidede

Nisan'da ara tatil olmayacak. Peki ara tatil neden yapılmayacak ?

2024 yılı nisan ayına denk gelen ara tatil yapılmayacak. Peki ikinci ara tatil neden yapılmayacak, işte detaylar...
  • 15.01.2024 15:45
Nisan'da ara tatil olmayacak.  Peki ara tatil neden yapılmayacak ?

Son birkaç yıldır uygulamaya konulan ara tatil ile ilgili tartışmalar devam ederken, Nisan ayında yapılacak olan ikinci dönemin ara tatilinin yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Bakanlık tarafından yapılan anketlerin sonuçları değerlendirilirken, ara tatillerin iptal edileceği yönünde iddialarda ortada dolaşıyordu. Ancak bakanlık bu iddiaları yalanladı. Buna rağmen ikinci ara tatil olmayacak. Peki ara tatil tatil neden yapılmayacak? işte detaylar:

 

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre Türkiye genelinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm tüm öğrenciler için 2024 yılı Nisan ayında, 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. Ara tatili yapılacak. Ancak takvimde yer almasına karşın ara tatilin yapılmaması bekleniyor.

Nisan ayında yapılacak olan ikinci dönem ara tatilinin Ramazan bayramına denk gelmesi nedeni ile ara tatil haftasının cumhurbaşkanlığı tarafından idari tatil ilan edilmesi ve hafta sonları ile birleştirilmesi bekleniyor. Hafta içinin ramazan bayramı tatil ile birleştirilmesi durumunda ara tatil fiilen ortadan kalkacak ve öğrenciler ara tatil yapamayacak. Böylece öğretmenlerin de ara tatilde mesleki çalışmaları yapılmayacak.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz