Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Binbaşı Ahmet Karaman ve emniyet Amiri Zafer Kurt için Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi.
Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7'inci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.
Törene katılan şehit yakınları, teröre tepki gösterdi. Vali Koçak ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak, teselli etmeye çalıştı. Tören şehitler için saygı duruşu işe başladı.
Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende konuşan Jandarma Binbaşı Orhan Veli Saykı "Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğüne engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş. Ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Bizler bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha azman bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun da dua okudu. Okunan duanın ardından şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlandı.
Yorumlar
0 yorum