Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Astsubay Halit Halal, Uzman Çavuşlar Emre Tunca, Hidayet Atmış ve Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar için tören düzenlendi.
Törene, Korgeneral Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.
70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.
Törende şehitlerin yakınları Türkçe ağıtlar yakarak, terör örgütüne lanet okudu.
Vali Ömer Faruk Koçak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehitlerin yakınlarını teselli etti.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Astsubay Halit Halal ile Uzman Çavuş Hidayet Altmış'ın Hatay'lı oldukları ve cenazelerin Hatay'a, Uzman Çavuş Emre Tunca'nın Ankara'ya, Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar'ın cenazesinin ise defnedilmek üzere İzmir'e uğurlandı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan Astsubay Halit Halal, Uzman Çavuşlar Emre Tunca, Hidayet Atmış ve Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar, kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit düştü.