tatlidede

"Öğretmene aşı yok, uyarı var" paylaşımı açıklaması

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medyada yer alan ‘‘Öğretmene aşı yok, uyarı var” paylaşımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • 16.03.2021 15:06
"Öğretmene aşı yok, uyarı var" paylaşımı açıklaması

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında, Koronavirüs salgını ile tüm dünya ülkeleri her türlü imkanlarını seferber ederek mücadele edildiğini belirterek Salgına sebep olan tüm hastalıklarda en etkili yolun bağışıklama olduğu bilinmesi üzerine aşı çalışmaları hızlandırıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde Covid-19 ile mücadele kapsamında başlanan aşılama programında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu`nun tavsiyesine göre tüm vatandaşlarımız belirlenen öncelik gruplarına göre aşılanmaktadır. Şu anda 65 yaş üstü tüm bireyler, 65 yaş üstü birey ile birlikte yaşamakta olan 60 yaş üstü bireyler, sağlık çalışanları, köylerde görev yapan öğretmenler, yaşlı-engelli koruma evlerinde kalanlar ve çalışanlar ile doku ve organ nakli olan vatandaşlarımız aşılanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın birlikte yürüttükleri aşılama çalışmaları doğrultusunda köy okullarımıza öncelik verilmiştir. İl geneli 1342, Kızıltepe ilçemizde toplamda 449 öğretmenimiz aşılanmış olup aşı hakkı olan hiçbir öğretmenimiz geri çevrilmemiştir. Her iki bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilen aşılama çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Editör: Aydın

Yorum Yaz