matesis
dedas

Ömerli'de Bereketli Patates Hasadı

Ömerli ilçesinde 320 dönüme ekili patates tarlasından günde 200-300 ton hasat yapılıyor. Patates hasadının başlaması, tarım sektörüne olan güveni artırırken, bölgenin tarımsal potansiyelini de ortaya koyuyor.
  • 18.07.2023 12:10
Ömerli'de Bereketli Patates Hasadı

Ömerli tarım sektöründeki önemli ürünlerinden patates hasat sezonu başladı. Çiftçiler, yıl boyunca emek verdikleri tarlalarında büyük bir heyecanla patatesleri toplamaya başladı. Bu yılın hasat sezonunda beklenen verimlilik ve kalite, çiftçileri ve bölge halkını umutlandırıyor. Patates hasadının başlaması, tarım sektörüne olan güveni artırırken, bölgenin tarımsal potansiyelini de ortaya koyuyor.

ALTINDAĞ: ÖMERLİ'DE KALİTELİ PATATES YETİŞİTİRİLİYOR

Ömerli'nin sosyal ve kültürel gelişiminin yanında ekonomik anlamda güçlenip, kendi özgün zenginliğiyle de adından söz ettiren kadim bir ilçe olarak yoluna devam etmesini oldukça önemsediklerini kaydeden Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Mardin denince akla Buğday, mercimek ve Mısır Hasadının yanında Ömerli'deki onlarca farklı çeşidi bulunan üzümün yanına artık kalitesi ve aromasıyla ünlenen Patatesinin eklendiğini ifade ederek, Bölge üreticilerinin tarımda alternatif üretimi de denemesi gerektiğini, Ömerli'de ekilen ve oldukça da kaliteli olan Ömerli Patatesi'nin gelecekte ürün kalitesi, lezzeti ve aromasıyla coğrafik işaret alacak kadar ünleneceğini ve aranan bir ürün haline geleceğine inandığını söyledi.

Hasat yapılan tarlada tarım işçileriyle sohbet eden ve üretim çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Başkan Altındağ: "Yaklaşık 12 yıldır ilçemizde binlerce ton patates üretimi yapılıyor. İlçemiz patates üretim merkezi olmuş durumda. Adana, Mersin, Afyon, Nevşehir'e giden vatandaşlarım orada üretimini öğrendiği patatesi gelip bu defa kendi tarlalarında ekmeye başladılar. üreticilerimiz çok başarılı ve çok güzel ürün alıyorlar.  Bu şekilde tarlalarımıza ekim yapılıyor hem de gençlerimiz bu sayede iş güç sahibi oluyorlar hem de üreticilerimiz de kazanıyor. Patateslerimize çok fazla rağbet var. bizim üreticiler yazlık patates üretiyorlar. Bölgemiz için, ilçemiz için, ülkemizin ekonomisi için bu üretimi çok önemsiyoruz. çiftçilerimiz teşvik etmeye ve her konuda onlara destek olmayı sürdüreceğiz" dedi

"BU SENE ÇOK BEREKETLİ OLDU"

Üretici Yusuf Erhat, 16 senedir burada patates ektiğini ve batı illerinden daha uygun fiyata sattıklarını söyledi.

Patatesin kilosunu 10 liradan sattığını belirten Erhat, "Madeleine cinsi patatesimiz, kızartma içindir. Bizim toprağımız kırmızı olduğu için Nevşehir, Afyonkarahisar patatesinden daha kaliteli bir patatestir. 320 dönüm arazi ektik, günlük ortalama 200 veya 300 ton patates çıkıyor. Bu sene çok bereketli oldu" dedi.

Mardin'de 320 Dönüm Patates Tarlasında Günde 200-300 Ton Hasat YapılıyorMardin'in Patates Ambarı Ömerli OlduMardin'de günde 200-300 ton patates hasadı yapılıyor - Son Saat Gazetesi

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz