tatlidede

Ortaköy'de Elektrik dağıtım şirketine tepki sürüyor

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde elektrik dağıtım şirketinin kaçak elektrikle mücadele kapsamında başlattığı çalışma bölge halkının tepkisini çekti.
  • 11.09.2020 16:45
Ortaköy'de Elektrik dağıtım şirketine tepki sürüyor

Çalışma kapsamında elektrik panolarının direklerin üstüne çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, 3 gündür eylem yapıyor.

BİR VATANDAŞ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Mahalle sakinleri, panoların taşınmasına karşı çıkması nedeniyle yer yer gerginlik yaşanırken çıkan arbede sırasında bir kişinin kalp krizi geçirdiği ve 2 vatandaşın da hafif yaralandığı öğrenildi. Mahallede gerginlik sürerken kriz geçiren vatandaş 112 acil servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

HİZMET ALMADIKLARINI ÖNE SÜRDÜLER

Hiçbir şekilde hizmet alamadıklarından dolayı söz konusu uygulamaya karşı çıktıklarını belirten mahalleli, hizmet almaları durumunda eylemi sonlandıracaklarını söyledi. Yollarının olmadığını, kış boyunca elektriklerinin kesildiğini, yağmur yağdığında her yeri su bastığını yağmadığında ise sürekli pis koku olduğundan bahseden vatandaşlar, çocuklarının elektrik kesintileri nedeniyle soğuktan hasta olduğunu ve toz nedeniyle de sürekli boğaz enfeksiyonu geçirdiğini anlattı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemlerde ise jandarma ekiplerinin sert müdahalesiyle karşılaşan mahalle sakinleri, aralarında kadınların da olduğu en az 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların ellerine kelepçe vurulmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. İfadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınan şahısların ifadelerinin ardından serbest bırakılacakları kaydedildi.

Yorumlar

Image
Sami Yüksel
12.09.2020 / 13:10

Niye salıyorlar ki? Kaçak elektrik kullanmak için böyle olay cikarani salmayacaksın. Terbiyesiz herifler.

Image
Mardinli
11.09.2020 / 21:44

Elektrik gittiği için çocuklar hasta oldu diyor. Odun yada kömür sobası kursana alıştınız kaçak elektriğe

Yorum Yaz