matesis
dedas

2023 YKS'de iptal edilen sorular var mı? ÖSYM Başkanı’ndan açıklama! İşte iptal edilmesi muhtemel olan TYT ve AYT soruları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) oturumları TYT, AYT ve YDT'ye milyonlarca öğrenci katıldı. Sınavlara dair soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. ÖSYM, 2023 YKS’de hangi soruların iptal edilebileceği ile ilgili açıklama yaptı mı? Bir kişinin, bir Youtube videosunun altına, videodaki konunun hangi sınavda çıkacağını ve kaçıncı soru olacağını 4 gün önce bilmesi sonrası #sorularçalındı tagı gündeme girdi. İşte, YKS'de o sorunun iptal edilebilip edilmeyeceği ile ilgili haber...
  • 18.06.2023 12:09
2023 YKS'de iptal edilen sorular var mı? ÖSYM Başkanı’ndan açıklama! İşte iptal edilmesi muhtemel olan TYT ve AYT soruları

ÖSYM YKS'nin üç oturumu TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanıyor. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) yapılan hatalardan dolayı hangi soruların iptal edileceği ile ilgili açıklamada bulundu mu? İşte tüm soruların cevabı…

ÖSYM tarafından 17 Haziran 2023 tarihinde TYT oturumu, 18 Haziran 2023 tarihinde ise AYT ve YDT sınavlarının oturumları üniversite adaylarına uygulandı. Söz konusu sınavın sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 20 Temmuz 2023 tarihinde adaylara açıklanacak.

Sonuçlar açıklanmadan önce adaylar ve uzmanlar 2023-YKS sorularını açıklanmasının ardından tekrardan inceledi. Sorularda yanlışlık olduklarını düşündükleri soruları ÖSYM ofislerine giderek şikayet başvurusunda bulundu.

ŞUANA KADAR İPTAL EDİLEN SORU YOK

ÖSYM’den şuana kadar iptal edilen sorularla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, sosyal paylaşım mecralarında sınav sorularının önceden çalındığı ile ilgili iddialar ortaya atılmaya başladı.

26 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde ÖSYM tarafından yayınlanan 2022-YKS kitapçıklarının ardından vatandaşlar bazı soruların sınavdan birkaç gün önce bazı sosyal medya sitelerinde paylaşıldığı ile ilgili görseller paylamaya başladı.

EMEK HIRSIZLIĞI VAR MI?

17-18 Haziran tarihlerinde üç oturum halinde düzenlenen 2023-YKS sınavının Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT), Alan Yeterlilik Test’in (AYT) ve Yabancı Dil Testilerine (YDT) yaklaşık 3 milyon adayın katılacağı açıklanmıştı.

Sosyal mecralarda paylaşılan konuların gerçek olup olmadığı tartışılırken vatandaşlar 1 hafta içinde şikayetlerini internet üzerinden ÖSYM https://osym.gov.tr/ adresi üzerinden veya ÖSYM bürolarına giderek bizzat şikayet başvurusunda bulunabilecekler.

İptal edilen soruların olup olmadığı ve soruların önceden çalındığı ile ilgili her hangi bir konuda ÖSYM tarafından açıklama yapılmazken, yapılan şikayetlerin titizlikle inceleneceği belirtildi.

İptal edilen soruların olması halinde, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

SINAV SORULARI ÇALINDI MI?

Yorum Yaz