Mardin'de önceki gün sağanak halinde yağan yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kızıltepe'nin ilçe merkezindeki bazı mahallelerde yer yer zemin katlarında su baskınları oluşturan yağış, kırsalda bulunan bazı mahalleleri de vurdu.
Kızıltepe'nin bağlı kırsal mahalleleri de yağan aşırı yağış çeşitli sıkıntılar yaşattı. Özellikle Suriye'ye komşu sınır köyleri ile Dikmen, (Heşêri) Otluk (Melesok) Konuklu (Cuên) Yarımca (Yarımcê) ve Beşik Mahallerinde sabah saatlerinden beridir etkili olan yağmur yağışıyla birlikte dere yatağı taştı, taşan sel suları ekili alanla başta olmak üzere vatandaşların köylerine olan ulaşımlarında sıkıntılar oluşturdu.
Çiftçilerin sulama borularının da olumsuz etkilendiği sel suları köy yollarında ulaşımda aksamalara neden oldu. Köylerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, traktör römorklarını kullanarak ikametlerine ulaşmaya çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.
Kızıltepe'nin Otluca (Melesok) kırsal mahallesinde metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düştü. Adeta gölete dönen köy yerinde evler su altında kaldı, sel sularından etkilenen evlerde tamirat ve tadilat çalışmaları devam ederken, köyden tahliye edilen suların ardından mahalle içindeki yollar tahrip oldu. Köy Sakinlerinden AK Parti önceki dönem il yönetim kurulu üyesi de olan Abbas karakuş, "Köyümüzde yaşanan yoğun yağış nedeniyle mağduriyetlerimiz oldu. Evlerimiz suyla doldu. Köy meydanımız, yollarımız bozulup tahrip oldu. Öncelikli ihtiyaçlarımızın başında köy yollarımızın yapılması ve eski haline gelmesidir. onun için de yetkililerimizden parke taşı ve mıcır talebimiz var."dedi.

Yorumlar
0 yorum