matesis
dedas

Otogar Kaderine terk edildi

Mardin'de iki yıl önce temeli atılarak yapımı tamamlanan ve yaklaşık 7 milyon TL'ye mal olan otogar, yanlış yerde kurulduğu gerekçesiyle çürümeye terk edildi.
  • 18.08.2014 11:05
Otogar Kaderine terk edildi
Artuklu mimari motifleri kullanılarak 45 bin metrekare alan üzerine Mardin-Midyat Karayolu Kamor mevkiinde kurulan Mardin'in ilk şehirlerarası otogarı, kaderine terk edilmiş durumda.

Eski Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu döneminde yapılan ve Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapan otogarın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma yetkilileri, otogarın yanlış yerde kurulduğunu ileri sürerek, otogarın Midyat yolunda değil Diyarbakır yolunda kurulması gerektiğini belirtiliyorlar.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan özel bir firmanın yöneticisi Hasan Bikiç, “Otogar yapım ihalesi sürecinde yüzlerce kez belediyeye giderek otogarın yanlış yerde kurulduğunu dile getirdik, ama maalesef şikâyetlerimiz dikkatte alınmadı. Bir kere oraya şehir içi minibüsleri gitmiyor, ayrıca şehir Diyarbakır yoluna kayıyor. Otogarın yönü ters, uzak ve küçüktür. Doğrusunu söylemek gerekirse otogarın akıbetini bize merak ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Image
misafir 2747
19.08.2014 / 18:01

Bu saaatten sonra olan oldu şikayet etmekle kimsenin eline bişey geçmez yapılacak şey iyi kötü elimizde bir otogar var orayı kaderine terk etmeyelim büyük otobüslerin şehrin içinde nasıl tehlike yarattığını hepimiz görüyoruz mardinin en işlek caddesi vali ozan tek şerit sürekli kapalı,otogara halk otobüsü koymak çok zor değil bu sayede hem taksici esnafıda para kazanabilir kimse küçük falan demesin ben gittim gördüm mardine yeterli olacaktır, otogarsız tek şehir imajında kurtaralım mardini..

Image
mardin
18.08.2014 / 13:04

yanlış yerde yapılınca bunların aklı neredeydi bu kaçıncı otogar birincisini özel harekata verdiler şimdi yanlış ben olsam müfetiş çağırır paraları tahsil ederim mardini ne halere getirdiniz be yazıklar olsun büyük şehir olmuş daha otogarı yok .

Image
gülşah
18.08.2014 / 12:30

bencede mardine böle otogar yakışmaz bari yapmışken örnek vercek olursak viranşehir otogarı bile bir ilçe olmasına ragmen cok hoş yapılmış yanlışsam gidip bakın ama nerde...

Image
şoför
18.08.2014 / 11:56

otogar ihalesi didik didik edilsin, etrafındaki araziler, taksi durakları kimlere verildi arsaları kimler kapattı ihale nasıl yapıldı kim yaptı hepsi hepsi araştırılsın neden orada yapıldığı ortaya çıkar.

Yorum Yaz