tatlidede

Özgür Özel Kimdir? Ne Dedi? Özgür Özel Son Açıklamaları

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı don dakika açıklamalarıyla gündeme oturdu. Peki Özgür Özel ne dedi? Özgür Özel kimdir? Nerelidir? Özgür Özel kaç yaşında, hangi partide ve ne görev yapıyor? İşte detaylar...
  • 12.01.2023 16:10
Özgür Özel Kimdir? Ne Dedi? Özgür Özel Son Açıklamaları

CHP'li Özel, Bakan Danışmanı olduğunu iddia ettiği "eminimsi" kullanıcı adlı Emin Şen ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Peki Özgür Özel ne dedi?

ÖZGÜR ÖZEL NE DEDİ? SON AÇIKLAMALARI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Bakan Soylu ile ilgili çok önemli bir dosya açıklayacağını ifade etmişti. Bugün kameraların karşısına geçen CHP'li Özel, Bakan Danışmanı olduğunu iddia ettiği "eminimsi" kullanıcı adlı Emin Şen ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Özel'in açıklaması devam ederken İçişleri'nden yapılan açıklamada, "Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" ifadesi yer aldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün düzenlediği basın toplantısında "Yarın burada Süleyman Soylu ilgili bir dosya açıklayacağım. Cevabından kaçamayacağı yine kimyasının bozulacağı bir dosya açıklanacak. Özgür Özel yarın o dosyayı açıklamayacak bir durumda olursa, başıma bir şey gelirse diye üç arkadaşıma daha verdim dosyayı, ben açıklayamazsam onlar açıklayacak" diye konuşmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ebabiller" isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu söylerken, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladığı Emin Şen'in yer aldığını dile getirdi. Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti hakkında iktidarı eleştirmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yaptığı açıklamayı da Emin Şen'in attığını iddia etti. İçişleri Bakanlığı, Özgür Özel'in basın toplantısı sürerken, Emin Şen'in bakanlık müşaviri görevini yürütmediğini açıkladı. 

Bugünü işaret ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir dosya açıklayacağını belirterek, "Başıma bir şey gelirse diye üç arkadaşıma daha verdim dosyayı, ben açıklayamazsam onlar açıklayacak" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi, sunum yaptı.

Özgür Özel, Soylu'nun 8 bin kişilik "troll ordusu" olduğunu iddia ederken, başında da bakan müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in olduğunu savundu. 

Özel, "Ebabil kuşları, Süleyman Soylu'nun trol ordusudur. Ama maaşını kendisi değil İçişleri Bakanlığı, eski dönemde Çalışma Bakanlığı, bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye yapmaktadır" dedi. 

Özgür Özel, bakan müşavirlerinin şirket kurma ve yönetiminde yer alma yasağı olduğuna işaret ederek, Emin Şen'in Native Teknoloji diye bir şirketi olduğunu ve hâlâ yöneticisi olduğunu söyledi. Özel, Şen'in bu şirketine ve hissedarı olduğu başka şirketlere, Soylu'nun çalıştığı bakanlıklardan yüz binlerce dolarlık ihaleler verildiğini açıkladı. 

Özel, İçişleri Bakanlığı'nın "Emin Şen'in bakan müşaviri olmadığına" yönelik açıklamasını da "İçişleri Bakanlığı'nın sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor. 2020 yılına kadar... Hala sitesinde var. İçişleri Bakanlığı'nın müşaviri!" diyerek yalanladı ve Soylu'nun geçmişe dair istifa dilekçesi yazdıracağını savundu. 

Özel, uyuşturucu ticareti hakkında yaptığı açıklamada iktidarı eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından atılan tweetleri de Emin Şen'in attığını öne sürdü. Özel, "Emin Şen, hem Jandarma Genel Komutanlığı hem de Emniyet Teşkilatı'nın sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Emin Şen’in cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tweetlerini aynı telefondan atacak yetkisi var" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR? NERELİDİR? KAÇ YAŞINDA?

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilidir. Manisa 1974 doğumludur. Anne ve baba adı Talat, Şükran.

Eczacı; Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi.
 
Manisa Eczacı Odasında 1 dönem Genel Sekreterlik ve 2 dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlerde üyeliği bulunmaktadır. Türk Eczacıları Birliğinde 1 dönem Saymanlık, 2 dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde Manisa Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyeliği görevlerini üstlendi. CHP Grup Başkanvekilidir.

Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz