tatlidede

‘Pire Kureyş’ Ziyaret Yolunun Yapılmasını İstiyorlar!

Mardin’in Ömerli ilçesi merkeze bağlı Göllü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen “Pire Kureyş” ziyaret yolunun yapılamasını isteyen vatandaşlar, mağdur olduklarını dile getirdiler.
  • 08.10.2020 13:19
‘Pire Kureyş’ Ziyaret Yolunun Yapılmasını İstiyorlar!

Bölgenin 638 yılında fethi sırasında şehit olduktan sonra aynı yere defin edildiği ifade edilen Pire Kureyş, geçen yüzyıllar içerisinde vatandaşlar içerisinde bir ziyaret haline geldi.

Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Pire Kureyş Ziyaretgâhına giden yolların bakımsızlığı nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi, vatandaşları mağdur ediyor.

Ziyaretgaha gelen vatandaşlar, yolun bakımsızlığı nedeniyle araçlarının bozulduğunu, bazı araçların altlarında hasar meydana geldiği için kullanılmaz hale geldiğini belirtiliyor.

Katır ve at arabalarıyla bile Ziyarete gelmekte zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek Ömerli ilçesinin önemli ziyaret merkezlerinde biri olan Pire Kureyş yolunun biran önce yapılmasını istediler.

Mahalle sakinlerinden Hıdır Poyraz, bölgenin İslam topraklarına katıldığı zaman Peygamber Efendimizin soyundan olan Pire Kureyş’in de burada şehit düştüğü yere defn edildiğini belirtti.

Geçen yıllar içerisinde buranın vatandaşlar tarafından ziyaret edildiğine dikkat çeken Poyraz, bir yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini vurguladı.

Ziyaretgaha gelen yolların çok bozuk olduğunu belirten Poyraz, “Yollarımız çok bozuk. Yetkililerden biran önce yollarımızı yapmalarını rica ediyoruz. Biz burada mağduruz. Araçlarımız kullanılamaz hale geliyor bu yolda. Özellikle bahar aylarında burada oturacak yer kalmıyor. Milletimiz mağdur oluyor. Yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Muhammed Poyraz’da, ulaşım açısında çok zorluk çektiklerini ifade etti.

Yolun bozukluğu nedeniyle iki araçlarının kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Poyraz, “Yetkililer bizi duysun. Pire Kureyş Ziyaretgahının yolunu yapsınlar. Çünkü her yıl binlerce insan mağdur oluyor.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz