tatlidede

PKK'liler için Nusaybin ve Kızıltepe'de mevlit verildi

Farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren ve kimlik bilgileri üç gün önce açıklanan PKK'liler için Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde mevlit verildi.
  • 24.12.2014 01:11
PKK'liler için Nusaybin ve Kızıltepe'de mevlit verildi
Farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren ve kimlik bilgileri üç gün önce açıklanan Abdullah Taş (Bekir), Abdurahim Kurt (Alişer), Adnan Karaca (Baran) ve Necla Aktaş (Jiyan Toros) için Mardin Nusaybin'de kurulan taziye çadırında mevlit verildi. Mevlide Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, Dargeçit ve Nusaybin belediyesi eş başkanları, MEYA-DER, barış anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve okunan mevlidin ardında kısa bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürt halkının vermiş olduğu mücadeleye dikkat çekerek bu uğurda çok sayıda bedel verdiğini söyledi. Türk, Kürt mücadelesinde ki kadın mücadelesinin de altını çizerek "Bu mücadelede herkes eşittir. Kürt kadını her zaman en iyi mücadeleyi vermiştir. Bizler şimdi sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz. Bunun içinde onları hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından misafirlere ikramda bulunuldu.

KIZILTEPE
Öte yandan Kızıltepe ilçesinde de PKK’li Abdulkadir İlhan (Salih), Abdurrahim İlhan (Yasin) Beşevler köyü ve Abdulkadir Akbay (Kemal) için de Şeyh Davut Yalçınkaya halk evinde mevlit verildi. MEYA-DER ilçe temsilciliği tarafından verilen mevlide, çatışmalarda çocuklarını kaybeden aileler, HDP ve DBP ilçe eş başkanları, Kızıltepe belediye eş başkanları katıldı. Daha sonra konuşan MEYA-DER Kızıltepe temsilcisi Halil Tuğuç, tüm Kürdistan şehitlerinin önünde eğildiğini belirterek özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anılarına sahip çıkacaklarını ve daha da büyüteceklerini söyledi.
Ardindan konuşan İlhan’ın abisi Mehmet Emin İlhan, "Kardeşlerim Kürdistan şehididir. Onların mücadelesini sonuna kadar devam edeceğiz.Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı barış müzakeresini sonuna kadar destekleyeceğiz. Üç günden beri bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz