RedHack tecavüz mağduru N.Ç için Yargıtay'a ayar verdi!
Yargıtay'ın www.yargitay.gov.tr sitesini çökerttiklerini belirten grup, N.Ç. kararı açıklanmasından kısa bir süre sonra tepkisini bu şekilde gösterdi.
RedHack, adaletin işlemediğini belirterek böyle bir eylem kararı aldıklarını söylerken, bu eylemi gerçekleştirirken yurtdışından da destek aldı.
“Adaletin olmadığı yerde Anarşi Başlar!” diyen grup, #RedHackNÇiçinVuruyor hashtag’i ile twitter’de eylemi duyurdu.
RedHack’in hack’i duyurmasından bir süre sonra www.yargitay.gov.tr adresi yeniden açıldı; ancak RedHack bir kez daha saldırarak siteyi kullanılamaz hale getirdi. Bir süre kapalı kalan site, ardından yeniden yayına geçti.
‘Utanç davası’ olarak bilinen olay 2002 yılında Mardin’de yaşanmıştı. O tarihte 13 yaşında olan N.Ç, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandı. Aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 26 kişi N.Ç ile ilişkiye girdi.
Olayın duyulması üzerine N.Ç ile ilişkiye girenler ve küçük kızı pazarlayan iki kadın hakkında dava açılmıştı.
Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi , 25 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza vermiş ve iyi hal indirimiyle sanıklar 3 yıl 2 ay ile 4 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.
N.Ç. davası, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görüldü.
Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada toplam 26 sanıktan 25′ine 5 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Cezaların “N.Ç.’nin rızası olduğu gerekçesiyle alt sınırdan verildiği” belirtildi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum