tatlidede

Rekabet Kurulu'ndan iki firmaya soruşturma

Rekabet Kurulu, Namet Gıda ve Erbak Uludağ Pazarlama’ya yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
  • 21.08.2023 10:31
Rekabet Kurulu'ndan iki firmaya soruşturma

Rekabet Kurumu’nun  hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Namet Gıda ve Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş hakkında yürüttüğü ön araştırmayı tamamlayarak, bu şirketlere yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Hızlı tüketim malları sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren teşebbüslerin, satıcıların fiyatları yeniden belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Namet Gıda Sanayi A.Ş. hakkında yürütülen ön araştırma kurulca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, Erbak Uludağ A.Ş. ve Namet Gıda A.Ş. hakkında farklı gerekçeler ile soruşturma açıldı.

 Rekabet Kurulu,

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek üzere 4054 sayılı Rekabet Kanunu’nun 4’üncü maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş hakkında soruşturma açıldı.

Kurul aynı gerekçelerle Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş yönlik  hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz