tatlidede

Restoranlardaki fahiş fiyatlar denetlenmiyor mu?

Mardin'de bir restuoranta yemek yiyen misafirler, ellerine tutuşturulan adisyonla neye uğradıklarını şaşırdılar. Yedikleri Kuşbaşı porsyonunun 155 lira olduğunu gören misafirler, 'Biz nereye geldik' diye sormaktan kendilerini alıkoyamadılar.
  • 17.08.2022 13:12
Restoranlardaki fahiş fiyatlar denetlenmiyor mu?

Mardin'de uzun yıllardır restoarant sektöründe hizmet veren bir restoarantta yemek yiyen misafirler, tanıdıkları bir arkadaşlarının yönlendirmesiyle gittikleri restoranta yemek yedikten sonra hesap vermeye kalktıklarında karşılaştıkları rakamlarla neye uğradıklarını şaşırdılar.

4 kişilik bir ekip oldukları öğrenilen misaifrler, İki kuşbaşı, 1.5 porsyon adana kebap, 1 yoğurtlu kebap, yarım porsyon kuşbaşı, üç ayran, iki porsyon künefe, iki su ve bir maden suyu içtikleri yemek hesabına toplamda 849 lira hesap ödediler.

BURASI MADRİD Mİ, MARDİN Mİ?

Hesap rakamını öğrenen müşteriler, kendidilerine çok abartılı geren rakam karşısında birbirlerine "Biz Madrid'temiyiz, Mardin'demiyiz" diye sormaktan alı koyamadılar. Hesabın çok abartılı olduğunu kaydeden misafirler, "Bir kuşbaşı 155 liraya olur mu? Bu fiyatlar çok abartılı, duyduğumuza göre işyeri tyeni dizayn edilmiş, dizayn edilen işyerinin masrafını müşteriden çıkarmak olmaz. Bu fiyatlar böyle devam ederse esnaf kendi ayağına sıkmış olur. Bu fiyatları hiç mi denetleyen yok, hiç mi tepki gösteren yok. Bu bize mi denk geldi, hep böyle mi hesap ödüyor müşteriler, doğrusu buna bir anlam veremedik" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İşi çıktığı için Misafirlerine refakat edemeyip yönlendirdiğini kaydeden işadamı Engin Gökçen, "Misafirleri yenilenmiş bir restoran olduğu için ilgili işyerine yönlendirdim. Hesaplarını abartılı gelince beni aradılar ve tepkilerini dile getirdiler. Sonradan misafirlerin hesabını ben ödedim ve hesabın çok abartılı olduğunu kendilerine söyleyerek, tepkimi dile getirdim. Bu kafayla gidersek, Mardin'e gelecekte ne bir turist ne de bir yabancı gelmek istemeyecektir. Mardin'e gelen misafirlerden sık sık benzeri tepkileri duyuyorduk. Bu kadar abartılı rakamlarla ben ilk kez karşılaştım. Denetim sorumluluğu olan gerek mesleki kuruluşların gerekse de resmi makamların incelemelerini yapmaları ve gerekli caydırıcı yaptırımlarını harekete geçirmelerini bekliyoruz" dedi.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Kontrol Şart
17.08.2022 / 16:13

Zabıta kontrol etmeli gerekirse ceza kesmeli

Image
Şeyhmus ALTINTERİN
17.08.2022 / 14:39

Ne soran var ne soruşturan bu fiyatları kim veriyor. Kim belirliyor belli değil

Image
Abdulkadir çoktan
17.08.2022 / 14:08

Kendilerine yazık edecekler yuh

Yorum Yaz