tatlidede

BDDK Yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Nerelidir? Kaç Yaşında?

BDDK Yeni Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu oldu. Peki Şahap Kavcıoğlu kimdir? Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu nerelidir? Kaç yaşında? Eğitim ve iş hayatı nasıl? Nasıl bir kariyere sahip? İşte yeni bddk Başkanı kimdir, nereli hakkında bilgi...
  • 09.06.2023 11:29
BDDK Yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Nerelidir? Kaç Yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı ile BDDK Başkanı olarak  Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR? PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU NERELİDİR? KAÇ YAŞINDA?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı ile BDDK'nın başına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. İzmir'den İngiltere'ye uzanan eğitim yolculuğunun ardından iş hayatında başarı basamaklarını da hızla tırmanan Kavcıoğlu, çok sayıda vakıf ve dernekte de önemli görevlerde bulundu. Prof. Dr. Kavcıoğlu, yoğun iş hayatının yanında farklı sektörlere yön veren üç kitap da kaleme aldı.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Nerelidir?

Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt doğumludur. Babasın adı Halit, annesini adı ise Naime'dir.

Eğitim Hayatı

23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Şahap Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

“Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi”, “Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayımlanmış üç kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Kariyeri

  • Şahap Kavcıoğlu Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
  • Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev alan Şahap Kavcıoğlu, aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.
  • Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü.

Milletvekili Oldu

AK Parti 26. Dönem Bayburt Milletvekili olarak görev yaptı.

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir. 'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Ailesi

Şahap Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz