Mardin Life haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Çerezler
Site, okuma tercihlerini (örneğin tema) cihazınızda tutmak için zorunlu çerezler kullanabilir. Üçüncü taraf reklam ve analitik kodları canlı sitede ayrıca bildirilir.
Alıntı
Kısa alıntılarda kaynak “Mardin Life” ve haberin kanonik URL’si belirtilmelidir. Temiz metin sürümü için haber adresinin sonuna .md ekleyin.
Yorumlar
Yorumlar herkese açık yayınlanır. Adınızı yazmazsanız “Ziyaretçi” olarak görünür. Hakaret, yasa dışı içerik ve kişisel veri paylaşımı kaldırılır.
Yorum kuralları
Yorum yazarken veya bir yorumu yanıtlarken şu kurallara uyun.
Yasalara aykırı içerik yazmayın; suçu veya suçluyu övmeyin.
Küfür, hakaret ve nefret uyandıran dil kullanmayın.
Ayrımcı, taciz edici veya kişilik haklarını zedeleyen ifadelerden kaçının.
Yazım ve noktalamaya uygun, okunaklı cümleler kurun.
Yorumun tamamını büyük harfle yazmayın.
Reklam, tanıtım veya yönlendirme içeren iletiler göndermeyin.
Size veya başkasına ait özel bilgileri paylaşmayın.
Yayımladığınız yorumun hukuki sorumluluğu size aittir.
Sivaslı öğrencilerden Nusaybin'deki polislere yöresel yemek
SİVAS'ta Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele eden özel harekat polislerine Sivas'a özgü yöresel yemeklerden gönderdi.
Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Ayşenur Aydeniz, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden özel harekat polisi amcasının yöresel yemekleri özlediğini belirterek okulda bir kampanya başlatmak istedi. Okul yönetiminden de destek alan Aydeniz, sınıf arkadaşları Süleyman Kurt, Kübra Akdağ ve Büşra Avcı'nın yardımıyla bu projesini hayata geçirdi. Okuldaki öğrencilerin anneleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler, bugün okul bahçesinde toplanarak Nusaybin'e gönderilmek üzere özel bir araca yüklendi. Öğrencilerin, polislere moral vermek amacıyla yazdığı mektuplar hazırlanan kolilerin içine konuldu. Düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Savaş Korkmaz, şöyle dedi: "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübümüzün yaklaşık 2 hafta önce bir toplantısı olmuştu. Öğrencilerimizden Ayşenur'da bu toplantıya katılarak Nusaybin'de görev yapan güvenlik görevlilerimizin, oradaki Sivaslı hemşehrilerimizin istek ve taleplerine dile getirdi. Çok duygusal bir ambians yaşadık o anda. Yöresel yemeklerimizi özlediklerini ifade ettiklerinde böyle bir çalışma yapabilir miyiz diye düşündük. ve Ayşenur da bunun öncüsü olacağını ifade etti. Ardından öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla son derece güzel bir çalışma yaptık. Annelerimiz yöresel yemeklerimizi evde yaparak özel kaplara koydular. ve bugün itibariyle paketlenerek özel araçla gönderilecek. Nusaybin'de görev yapan güvenlik görevlilerimizin yüzlerinde bir an tebessüm uyandırabilirsek çok büyük mutluluk duyacağız."
Ayşenur Aydeniz ise, Nusaybin'de görev yapan amcasına neler istediklerini, nelere ihtiyaç duyduklarını ve neleri özlediklerini sorduklarını vurgularken, "O da Sivas'ın yöresel yemekleri özlediklerini söyledi. Bunun üzerine okulda başlattığımız kampanyayla, onlara ulaştırmak üzere yöresel yemekleri yaptık. Benim için çok gurur verici bir olaydı. İyi ki böyle bir kampanya başlatmışız" dedi.
Yemeklerin yüklendiği araç, Türk bayraklarıyla süslenerek Nusaybin'e gitmek üzere yola çıktı.
Yorumlar
0 yorum