tatlidede

Su kesintisine vatandaşlardan tepki

Mardin'de son günlerde artan su kesintileri vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Kızıltepe İlçesinde özellikle kenar mahallelerinde günlerdir su sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar su kesintilerinin nedeni ve suyun ne zaman verileceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.
  • 10.04.2021 09:49
Su kesintisine vatandaşlardan tepki

Artuklu ve Kızıltepe'de son günlerde artan su kesintileri vatandaşların tepkilerine neden oluyor. İlçede bir haftadan beri devam eden su sıkıntısı yüzünden Gazetemizi adeta telefon ve mesaj yağmuruna tutan Kızıltepeli vatandaşlar, ramazan ayı arifesinde yaşanan sıkıntıyla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Yapılan kesintilerle ilgili önceden herhangi bir açıklama yapılmadığı için kesintilere hazırlıksız yakalandıklarını belirten vatandaşlar, pandemi sürecinde Covit-19 salgının yeniden vaka artışı gösterdiği şu günlerde kişisel temizlik bir tarafa dursun içmek için su bulamadıklarından yakınıyorlar.

SU KİRLİ AKIYOR

Kesintilerin biran önce sona erdirilmesi için çağrıda bulunan vatandaşlardan Sait Demir, "300 bin nüfuslu bir ilçeye adeta ortacağ hayatı yaşıyoruz. Su günlerdir yok, Elektrikler de kesiliyor. Herhangi bir resmi açıklama yapılmıyor. Kesinti Beyaz Su dan kaynaklı ve çözüldü denildi ama 10 gündür su akmıyor.  Neden kaynaklandığını ne zaman biteceğini kimse söylemiyor. Sadece yayılan dedikodularla yalan yanlış bilgilerle avunmak zorunda kalıyoruz. Su kesintileri de en az elektrik kesintileri kadar büyük sıkıntı yaşatıyor. Ramazan'a giriyoruz ama bizde ne elektrik ne de su yok."dedi

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (MARSU) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nusaybin'den Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine içme suyunu taşıyan Beyazsu boru hattında arıza meydana geldiği bildirilmişti.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
Liyakat
10.04.2021 / 15:24

Kendi Kurumunda yönetici olamayanların. Yani kendi kurumuna faydaıdası olamyanların, Daire Başkanı veya Müdür yapıldıkları yere MARSU denir....

Image
Ali Haydar Akkuş
10.04.2021 / 13:46

Sizde büyük bir gazetecilik örneği olup su kesintisi ile ilgi şikayetler artınca haber yapıyorsunuz.

Yorum Yaz