tatlidede

Su sorununa tepkiler büyüyor

Artuklu ve Kızıltepe ilçesinde son günlerde artan su sıkıntısına tepki gösteren vatandaşlar, "Bu yaz sıcağında susuzluktan kırılıyoruz, yetkilerden neden açıklama gelmiyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
  • 18.06.2020 18:12
Su sorununa tepkiler büyüyor

Mardin Artuklu ve Kızıltepe'de son günlerde artan su kesintilerine vatandaşların tepkileri büyüyor. Artuklu İstasyon Mahallesi ile Kızıltepe İlçe merkezinde bazı mahallelerde günlerdir musluklardan su akmaması, yaz sıcağında su sıkıntısı çeken vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Yerel haber kaynaklarında yayınlanan haberlere rağmen yetkililerin su kesintileriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Artuklu İstasyon Mahallesi sakinleri, "Günlerdir mahallelerimizde su yok, Su arızası mı var, arıza yok da su mu yok onu bilmiyoruz Bildiğimiz tek şey bir haftadan beri sularımız akmıyor, depolarımız boş, tankelerle su taşıyarak ilkel yollarla su ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Su sıkıntısı haberlere de yansıdı, okuduk ama bu konuda yetkililerden hiç bir şekilde açıklama gelmiyor, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) dan açıklama bekliyoruz. Açıklama yapmayacaklarsa da suyumuzu versinler."diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kızıltepe'de de bir çok mahallede su kesintisi yaşandığını, bazı mahallelerde ise sınırlı oranda su ihtiyacının giderildiği öğrenildi. Kızıltepeli vatandaşlar, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve MARSU’yu defalarca aradıklarını, “Belediyeler hizmet yeridir. Temel yaşam kaynağımız su'dur, su sorunumuzun çözülmesini umuyoruz."

Yorumlar

Image
adsız
18.06.2020 / 23:48

yetkililerin ifadesi ahitte alınıcak o küçük kabirde onların ifadesi alınacak bakayım onların imdadına kim gelecek susuz bıraktığı koyun keçi inek ihtiyar dedeler ihtiyar nineler çok çok küçük çocuklar onları cehennem meleklerile başbaşa ve allaha havale edelim ..

Yorum Yaz