tatlidede

Sultan papağanının siyaset ilgisi dikkat çekiyor

Artvin’in Hopa ilçesinde Zeytin ailesinin ’Reis’ isimli sultan papağanı, siyasete olan ilgisi ile dikkat çekiyor.
  • 12.04.2023 11:23
Sultan papağanının siyaset ilgisi dikkat çekiyor

Artvin'in Hopa ilçesinde Zeytin ailesinin 'Reis' isimli sultan papağanı, siyasete olan ilgisi ile dikkat çekiyor. Televizyonda en çok siyasi programlar izlemeyi seven Reis, "Reis Başkan oldu” kelimesini sık sık söylüyor.

Ömer ve İlknur Zeytin çiftinin 1 aylıkken alarak 'Reis' ismini verdikleri sultan papağanı 4 ayda birçok kelime öğrendi. Eve gelenlerin konuşmalarını dinleyerek taklit eden 'Reis' görenleri şaşırtıyor. Parmak uzatana 'Benim adım Reis' diye karşılık veren Reis, televizyonda en çok siyasi programları izlemeyi seviyor. Siyasilerin seçim sloganlarına kulak veren papağan, "Reis başkan oldu” kelimesini sık sık söylüyor.

Reis'in çevreden duyduğu sesleri de taklit ettiğini belirten İlknur ve Ömer Zeytin, "Cümle öğretmeye başladık. Çabuk da öğreniyor. Yalnız kalınca oda oda bizi arıyor, her türlü kelimeyi çabucak öğreniyor. Oturduğumuzda bir misafir geldiğinde onların hemen konuşmalarını alıp, taklidini yapıyor. Bu kadar cümle kullanan bir kuşa bugüne kadar rastlamadık, ailemizden biri artık” ifadelerini kullandılar.

İHA

Yorum Yaz