Suriyeliler Kampa Gitmemekte Israrcı
Kızıltepe'de kaymakamlık ve belediye görevlileri, ilçede zor şartlarda çadırlarda yaşayan Suriyelileri, kampa göndermek için ikna etmeye çalışıyor.
Kampa gitmek istemediklerini belirten Suriyeli Mervan Muhammed, sadece soba ve elektrik istediklerini, çadırda iyi olduklarını belirterek, "Burada iyiyiz. Çalışıyoruz, çocukları Allah'a havale ediyoruz. Devlet, kaymakam iyidir, biz gitmek istemiyoruz. Buradan memnunuz" dedi.
Kaymakamlık yetkilileri ise yarın çadırlarda yaşayan Suriyelilerle belediye yetkilileriyle tekrar görüşeceklerini ve onları kampa gitmeye ikna etmeye çalışacaklarını kaydetti.
Suriyelilerin Midyat ilçesindeki kampa götürüleceğini aktaran yetkililer, "Kampta ısınma, elektrik ve altyapı sorunu yok. Eğitim imkanları da var. Ama mutlaka çözüme kavuşturulacaktır. Kızıltepe'de 6 bölgede 115 çadırda 560 civarında Suriyeli var" dedi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum