tatlidede

Tam Kapanma Açıklandı mı? Tam Kapanma Ne Demek? Nasıl uygulanacak?

Bugün yapılacak kabine toplantısının ardından Ramazan Bayramını da kapsayacak şekilde tam kapanma uygulamasına geçildi. Bu nedenle vatandaşlar tarafından tam kapanmanın ne olduğu araştırıyor. Tam kapanma ne anlama geliyor? Hangi meslek grupları tam kapanmadan muaf olacak? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bilim Kurulu'nun görüşlerini dinleyerek karara varacak.
  • 26.04.2021 20:26
Tam Kapanma Açıklandı mı? Tam Kapanma Ne Demek? Nasıl uygulanacak?

TAM KAPANMA NEDİR?

Tam Kapanma bazı meslek gruplarına mensup kişiler dışında herkesin evinde olması uygulamasına verilen isimdir. Vaka sayılarını istenilen seviyelere düşürmek amacıyla uygulanan tam kapanma sayesinde, tüm pozitif vakalar izole olur ve süper taşıyıcıların başkalarıyla temas ederek virüsü bulaştırmaları önlenir.

TAM KAPANMADAN MUAF OLACAK MESLEKLER HANGİLERİ?

Tam kapanma, belli bir süre için vatandaşların evlerinden çıkmamasına yönelik karardır. Bu süreçte sadece güvenlik görevlileri, sağlık çalışanları, basın mensupları ve yeme-içme-gıda sektöründe çalışanlar gibi istisna bölümler dışarıda yer alır.

RAMAZAN AYINDA TAM KAPANMA MI UYGULANACAK?

17 Mayıs tarihine kadar Türkiye'de tam kapanma uygulamasına geçildi. İki haftadan fazla bir süre Türkiye'de tam kapanma uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanmayla ilgili "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz." ifadelerini kullandı. Daha önce konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz "Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir." demişti.

  • İstisnalar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.
  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
  • Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
  • Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.
  • Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.
  • Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecek.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz