diorex

Tandır Evleri’nde Üretim Devam Ediyor

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle yapılan Kızıltepe Kadın Emeği Tandır evlerinde ekmek üretimi devam ediyor.

  • 13.07.2023 21:13
Tandır Evleri’nde Üretim Devam Ediyor

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) destekli Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evlerinde üretim devam ediyor. Kadınların pişirdiği tandır ekmeklerini dileyen vatandaşlar gelip tandır evinden alıyor.

“Kadın emeği tandır ekmeği” projesi kapsamında yaklaşık bir önce yapımına başlanan ve Mayıs ayında tamamlanarak faaliyete başlayan “Tandır Evi”n de yöresel ekmeklerin üretimi ve satışının devam ettiği bilgisini paylaşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu,

“Tandır kültürü bu bölgede önemli. Biz de Kızıltepe Belediyesi olarak bu kültürü yaşatmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Burada görev alan kadınlarımız ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Şu an için günlük 3 bin 500 ekmek üretiyoruz. Hedefimiz bunu diğer Mahallelerimize de yaymak ve daha çok istihdam yaratmak.” dedi.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Cem cem
14.07.2023 / 08:46

Valla Allah razı olsun her tandıra 500 kişi istihdam edilir herhalde.

Yorum Yaz