tatlidede

VİDEO-Tanınmış Sanatçı Örnek, Mardin'in dillerini aynı albümde buluşturdu

Mardin'in yetiştirdiği tanınmış ses sanatçısı Serdar Örnek (Serdarê Xursi), Mardin'in renkli kültürünün zenginliği olan dilleri ve dinleri aynı albümde çıkardığı şarkılarla buluşturdu.
  • 07.11.2022 17:15
VİDEO-Tanınmış Sanatçı Örnek, Mardin'in dillerini aynı albümde buluşturdu

Mardin'in yetiştirdiği tanınmış ses sanatçısı Serdar Örnek, Mardin'in zengin kültürünü bu kez de dört ayrı dilde yaptığı şarkılarla aynı albümde buluşturarak dikkatleri üzerine topladı.

Arapça, Kürtçe ve Türkçe olarak seslendirdiği şarkıları ve güçlü sahne performansıyla Mardin'in tanınmış ses sanatçılarından Serdar Örnek, İstanbul ve İzmir'de devam eden sahne yoğunluğunun arasına memleketinin zengin kültürüne olan ilgisini sanatsal açıdan katkılarını sürdürmeye devam ediyor. 

Mardin gecelerinin aranan seslerinden olan Serdar Örnek, arapça, kürtçe, türkçe ve süryanice olmak üzere dört ayrı dilde seslendirdiği şarkılarını aynı albümde topladı. Yaptığı şarkılara klip çeken tanınmış ses sanatçısı Örnek, Çektiği yeni klipleri youtube kanalında ve şahsi dijital platformlarda yayınlanmaya başlandı.ı.

Gurs Vadisi Yüceli Köyü nufusuna kayıtlı olan Sanatçı Serdar Örnek, geçtiğimiz aylarda Ünlü Sanatçı Cansever ile "Severken Ayrılık Olmaz" adlı şarkıyla düet yaparak dikkatleri yeniden üzerine toplamayı başarmıştı. 

Sözleri Mehmet Şerif Kayran'a, bestesi ve aranjmanı Hüseyin Arapoğlu'na ait olan, Erkan Nas’ın yönettiği klibi YouTube’da kısa sürede izlenme rekorları kıran Serdar Örnek'in Mardin'in yerel ezgilerine ses kalitesi ve dillere olan hakimiyeti, sahne performansıyla adeta yeniden can katarak icra ediyor. 

Mardin'in bilinen Arapça şarkılarından (Mandara) adlı şarkıya klip çeken Örnek'in klibi, Yuotube kanalında yayınlandı. Örnek, Türkçe - Kürtçe olarak seslendirdiği (Caney) adlı şarkısına çektiği iddialı klipte müzik kanallarında dönmeye başladı.

Örnek'in son şarkıları arasında yer alan 'Gel Mardin'e şarkısına çektiği klibin ise kasım ayı içerisinde müzikseverlerle buluşacağı öğrenildi.

  

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Emin Acay
08.11.2022 / 14:30

Bu kim ya

Yorum Yaz