TEM'de motosikletlilere müdahale: 4'ü çocuk 58 sürücü yakalandı
İstanbul TEM Otoyolu Cebeci Tüneli'nde motosikletleriyle trafiği tehlikeye düşüren sürücülere yönelik operasyonda 4'ü 18 yaşından küçük 58 kişi yakalandı. Polis ekiplerini görünce ters yönde kaçmaya çalışan sürücüler, otoyola kurulan barikatı aşamadı.
İstanbul'da TEM Otoyolu Cebeci Tüneli'nde motosikletleriyle trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Polis ekipleri, bazı motosikletlilerin otoyolda tehlikeli şekilde ilerlediğinin haber verilmesi üzerine harekete geçti. Şüpheli sürücüler dronla tespit edilirken, ekipler motosikletlilerin kaçış güzergahlarına yönelik önlem aldı.
Polis araçlarıyla otoyol ve bağlantı yollarına barikat kuruldu. Ekiplerin operasyon için harekete geçtiğini gören bazı motosikletliler ise yakalanmamak için otoyolda ters istikamette ilerleyerek kaçmaya çalıştı.
Ancak polis araçlarıyla oluşturulan barikat nedeniyle kaçış girişimi sonuçsuz kaldı.
4'ü çocuk 58 sürücü yakalandı
Operasyonda, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen 58 motosiklet sürücüsü yakalandı. Şüphelilerden 4'ünün 18 yaşından küçük olduğu belirtildi.
Sürücülerin kullandığı motosikletler trafikten men edilirken, sürücü belgelerine 120 gün süreyle el konuldu.
Yapılan kontrollerde ters yönde ilerleme, motosikletle tek teker üzerinde akrobatik hareket yapma ve saygısızca araç kullanma gibi ihlaller tespit edildi. Sürücülere bu ihlaller nedeniyle idari para cezaları uygulandı.
İLKHA