matesis
dedas

Trafik Sigortası Kaç Gün Kala Yapılmalı?

Trafik sigortası aracın bir kazaya karışması halinde karşı tarafa verilen zararın güvence altına alınması demektir. Trafiğe çıkan her motorlu aracın yaptırması zorunludur, maddi zararların yanı sıra tazminat, kaza ile ilgili tedavi giderleri, karşı tarafın sakatlanması ya da hayatını kaybetmesi halinde ailesine yapılan ödemeler gibi birçok konuyu karşılar. Peki, Trafik Sigortası Kaç Gün Kala Yapılmalı detayları haberimizde...
  • 24.06.2021 15:51
Trafik Sigortası Kaç Gün Kala Yapılmalı?

Trafik Sigortası Kaç Gün Kala Yapılmalı?

Her birimiz hayatta belli başlar şeyler elde edebilelim diye, ya çok çalışırız ya da bizlere miras kalır.

Ancak bazı şeyler vardır ki hem maneviyatı yüksek olur hem de maddiyatı yüksek olur.

Bu yüzden çok daha dikkatli olmak ve onları güvence altına almak gerekir.

Bunlardan biri de araç sahibi olmadır, gerek istek gereği zevki olarak alırız, gerek iş gereği mecburi olarak alırız ve gerek ise hem kendimiz hem de sevdiklerimiz rahatlığı için araç alırız ve bunun içinse tabii ki trafik sigortası gereklidir.

Ancak devlet bu konuda özellikle son dönemlerde hem kişileri hem de şirketleri düşünerek trafik sigortası olarak geçen bu seçeneği zorunlu hale getirdi.

Trafik Sigortası Nedir?

Yukarıda ve konuda bahsi geçen trafik sigortası net olarak şudur;

Bunun adı zaten zorunlu trafik sigortasıdır. Olası bir aksi durumda trafikte 3. şahıslara vereceğiniz maddi ve manevi hasarların tazminatlarını net olarak uzman incelemesi kontrolü ile öder.

Kaza sonucunda oluşabilecek herhangi bir tedavi giderleri veyahut sakat kalma, maalesef ki en ağarı dahayatını kaybetme gibi durumlarda zarar gören kişinin veya kişilerin oluşabilecek problemlerden dolayı, desteğinden mahrum kalan kişilere ödeme yapar.

Trafikte kullanılan ve hepsini kapsayan motorlu taşıtlar için yapılması zorunludur, bu poliçe olmadan asla ancak asla trafikte taşıt kullanılması kanunen yasaktır ve ağır olarak cezası vardır.

Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko Farkı Var mı?

Tabii ki herkes bu konuda cebini düşünüyor ve trafik sigortası ücretinin ne kadar olduğunu ve neden trafik sigortası fiyatları ile kaskonun fiyat farkı olduğunu ayırt ediyor.

Bu fark tabii ki var, adı üstünde olan Zorunlu trafik sigortası devlet tarafından mecburi tutulmaktadır ancak kasko sigortası yaptırmak tamamen araç sahibinin net bir şekildeki tercihine bağlıdır.

Trafik sigortası ücreti içinse sigortambir.com sitesine bakabilir 0 (850) 800 00 01 destek hattı ile irtibata geçebilirsiniz.

En önemli nokta ise trafik sigortası fiyatları ister bilin, ister bilmeyin trafik sigortası ücretini net olarak trafik sigortası yapmadan önce ödemeniz gerekli ve bu da aldığınız aracın noter işleminden en fazla 15 gün sonra zorunlu olarak yaptırmanız gereken süredir.

Yorum Yaz