TÜGVA Mardin İl Başkanlığı’na Yeni Atama
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin İl Başkanlığı’na Mehmet Emin Kurtay atandı. 4 yıldan beri görevini başarı ile yürüten mevcut başkan Muhyettin Ertaş'ın görevi bırakması ile yerine atanan Kurtay, yarın gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Mardin İl Kongresi ile birlikte resmen göreve başlayacak.

1992 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Emin Kurtay, lisans eğitimini Psikoloji alanında tamamladıktan sonra İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nde Psikoloji (tezli) yüksek lisansını bitirdi. Meslek hayatına Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri bünyesinde başlayan Kurtay, burada eğitim ve proje biriminde aktif olarak görev aldı. Halen Mardin Artuklu Üniversitesi’nde uzman psikolog olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Sivil toplum alanında da önemli tecrübeler edinen Kurtay, Türk Kızılayı çatısı altında Genç Kızılay Mardin Kurucu İl Başkanlığı görevini üstlendi. Ardından Genç Kızılay Genel Merkez Bölge Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Ayrıca Genç İHH yönetiminde ve Yeşilay Mardin Şubesi yönetim kurulunda da aktif olarak yer aldı. Bu süreçte birçok sosyal sorumluluk projesine öncülük eden Kurtay, gençliğe yönelik farkındalık ve gelişim odaklı çalışmalarda koordinatörlük yaptı.
Kürtçe, Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Kurtay, evli ve iki çocuk babası. Hem akademik hem de sosyal alanda toplum yararına yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.
Editör: Beşir Şavur
Ziyaretçi FERİDUN AŞAR
29.05.2025 / 17:39YEĞENİM HAYIRLI OLSUN GÖZLERİNDEN ÖPERİM BAŞARILAR DİLİYORUM.