68 KİŞİYİ GÖZALTINA ALMIŞTI
Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 18 Kasım 2014 tarihinde ihalelerle ilgili düzenlenen yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyonda 68 kişi gözaltına alınmıştı
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 18 Kasım 2014 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi’nde, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, gizli bilgilerin açıklanması, haksız kazanç sağlamak, görevi kötüye kullanma, zimmete para geçirme'” suçlamasıyla yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Polis ekipleri Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek 68 kişiyi gözaltına almıştı.
Operasyonda polis, üniversitede aramalar yaparak, çok sayıda bilgisayar hardiskleri, evraklar ve dosyalara el konulmuştu. Operasyon kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, rektör koruması polis memuru Hasan Çevik, işadamları Abdulkadir Aydın ve Vedat Bal tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
YÖK SORUŞTURMA AÇTI
Adli soruşturma için iddaname hazırlığı devam ederken, operasyonla ilgili olarak hazırlanan idari soruşturmayla ilgili olarak; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 65. maddesinin a fıkrasının (9) bendine göre; “öğretim elemanları, memur ve diğer personel ile öğrencilerin disiplin işlemleri, disiplin amirlerinin yetkileri ve disiplin kurullarının teşkili ve çalışması ile ilgili hususlar” Yükseköğretim Kurulu tarafından bir idari disiplin soruşturması başlatıldı.
YÖK tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında daha önce YÖK tarafından görevden alınan Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Yardımcıları Halise Fide ve Sedat Gül, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı ve çalışanları, T. G., S. N., N. F., A. B., A. A, H. D., H.D olmak üzere 11 kişi suç örgütü kurma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alıp verme, zimmete para geçirme suçlamaları ile memuriyetten çıkarma cezasının verilmesi isteniyor.
ESKİ İL BAŞKANININ EŞİNE MEN CEZASI
Memuriyetten çıkarılma cezasına maruz kalanlar arasında bulunan Halise Fide'nin bir dönem önceki AK Parti il başkanı ve AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan İbrahim Fide'nin eşi olduğu bildirildi. Halise Fide, rektörlük binasında yer alan konferans salonlarının kira bedellerini zimmete geçirmek ve ihalelere fesat karıştırma iddialarıyla suçlanıyor.
KADRİ YILDIRIM'A AYLIKTAN KESME CEZASI
Bu arada aynı operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakıldıktan sonra üniversitedeki görevinden istifa eden ve HDP'den Siirt Milletvekili Adayı olan Prof.Dr. Kadri Yıldım da usulsüz para toplama suçlaması ile aylıktan kesme cezası isteniyor. Cezaları kendilerine tebliğ edilen 41 kişinin 10 gün içerisinde savunmalarını vermeleri gerekiyor.
Yorumlar
15 yorumÜniversiteyi de Mardin'i de soyan, satan, hakkımızı yiyen tüm hırsızların ve hainlerin üzerinden beddualar ve lanetler çoluk çocuklarına kadar eksik olmuyor. Olmayacak.<br>PTT''nin akademik çalışmalara destek olmak için çok cüzi bir ücrete kiraya verdiği mis gibi tarihi binasını bile arkadan özel bir şirkete kiraladığı iddia edilen kurnaz tüccar kafalarıyla işletilen üniversite. Durum ortaya çıktığında YÖK'ün ve Maliye Bakanlığı'nın soruşturma başlatması gerekirdi. Başlayyılar mı?
Sahi nitelikli yolsuzluk çalkantısıyla üniversite ve Mardin sallandı da hırsızlara ne oldu? Onların da koltuğu ve para membası sallandı mı? Hapise atılan oldu mu?
film tadında üniversite,tıpkı şehriniz gibi...
adım adım özcoşar hocamız gelecek..
akademisyenleri kendine benzeten şehir olarak ün saldınız.benzemeyenler de kaçıyor zaten oradan. yakında mardinlife basın bürosu açarsınız artuklu üniversitesine..
senaryo şu anda elimde,yazıyorum, "Feodal Üniversite" adı!! Tüm yaşanmışlıkları anlatacağım.Ama bu oyunlar kumpası hala bitmedi diyorlardı.Bekle senaryona çok çarpıcı konular eklenecek diyorlardı.Şimdilik ,sit alanı üzerine üniversite,raporla fişleme,tutuklama ve kampüs alanında cinayet...Aldığım duyumlar,emaneten rektörlük, rövanş alma,esnafın dolandırılması,yeni ekibede kumpas,ebys sisteminin ve maillerin ele geçirilmesi,zimmet,irtikap,rüşvet...hala devam ediyor diyorlar...
niversiteye trilyonluk bağış yapmak istiyorum.Peki,bağışladığım paranın akibetini öğrenebilir miyim?yoksa nerde dedim diye benide mi öldürürsünüz?Mardin dizisi gibi üniversite!
üniversite kampüsünde ilk kez ihale yapıldı.kimsede sormuyor ihaleler şimdiye kadar hiç kampüs alanında olmazdı.neden kampüs alanında oldu,kim tedbiren orada yaptı diye? bilerek insanları ölüme gönderen ve davet edenler...
Vatandas diyen rumuz. Saka yapiyorsun degilmi bazilari yanlis anlarda bu saydigin isimler mardini bitirdiler mardini yoneticiler uyuyormu
Halise FİDE'yi öğretmenliğinden tanırım. Ağzında söz tutamazdı. Onunla birlikte ne çalışılır ve ne de yolsuzluk yapılırdı? Bunu bazıları çok geç anlamış olmuşlar.
Sayın vatandaş çok doğru demişsiniz o saydıklarının hepsine arazi arsa ihale hazine arazileri ve sayamadığım bir sürü usulsüzlüklerden tut hırsızlıklara arazi mafyalaşmalarına kadar hepsinden dolayı AKP övünç madalyası vermeliydi. Böyle karşılıklı hizmete can kurban. Ne hizmet ne hizmettttt.
Derik kaynıyor AKP belediye meclis üyeleri istifa etti ali Osman'ı istemiyorlar 1. Sıra istifa etti diğerleride yakında istifa eder
Hırsızlık yapanlara bir şey olmaz. AKP iktidardan düşerse ayrı...
halise fidenin tek sucu bu değil bence
Genel sekreter ve Genel Sekreter Yardımcısı oohhh ne güzel böyle üniversiteler amerikan filmlerinde olurdu. Ak partiyi rezil ettiniz