matesis
dedas

Üniversiteli öğrencilerden Aksa Tufanı'na destek

Iğdır Üniversitesi İlim ve Medeniyet Kulübü öğrencileri, İzzeddin El Kassam Tugayları'nın işgal rejimine karşı başlattığı Aksa Tufanı'na destek vermek amacıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
  • 24.11.2023 15:16
Üniversiteli öğrencilerden Aksa Tufanı'na destek

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüs Camii önünde bir araya gelen Iğdır Üniversitesi İlim ve Medeniyet Kulübü öğrencileri, Siyonist işgal rejiminin Filistin'e yönelik katliamlarını tel'in etti.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Iğdır Üniversitesi İlim ve Medeniyet Kulübü Başkanı Yakup Şahin okudu.

Açıklamasına besmele ve Allah'a hamd ve sena, Hazreti Muhammed'e salat ve selam ile başlayan Şahin, şu ayeti kerimeyi okudu:

"Bir kısım insanlar, müminlere: 'Düşmanlarınız olan insanlar, size karşı asker topladılar; aman sakının onlardan!' dediklerinde bu, onların imanlarını artırdı ve: 'Allah bize yeter, o ne güzel vekildir!' dediler." (Âl-i İmran: 3/173).

"Siyonist terör şebekesi yıllardır sistematik olarak Filistin halkına katliamlar yağdırıyor." diyen Şahin, "İşgal rejiminin, çoluk-çocuk, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden adeta ölüm yağdırıyor. Hiçbir insani ve ahlaki değerlere sahip olmayan bu terör çetesi adeta soykırım uyguluyor. Abluka altında olan Gazze’de 2,5 milyonu aşkın kardeşimiz dünyanın en büyük açık hava hapishanesine alınmış durumdadırlar. Buna karşın aziz Filistinli kardeşlerimiz Mescid-i Aksa’yı, kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır." dedi.

Siyonist terör şebekesi açık bir şekilde, emperyalist güçleri ve iki yüzlü batının da desteğini alarak Filistin halkına karşı savaş suçu işlediğini vurgulayan Şahin, "Kardeşlerimize karşı bir imha faaliyeti yürüttüğünü açıkça dile getiren, her türlü temel ihtiyacın ulaşmasını engelleyen terörşebekesi; elektrik, su ve sağlık gibi halkın en zaruri ihtiyaçlarına dahi saldırarak, hastane, iletişim, yakıt, açlık, susuzluk ve insani yaşamın ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkânı yok ederek adeta ölümle karşı karşıya bırakmıştır. Nerede insanlık, nerede merhamet, nerede sözde insan hakları savunucuları, nerede iki yüzlü batı ve en önemlisi nerede İslam devletleri, nerede Müslüman liderler, nerede ulema, ey İslam ümmeti neredesiniz? Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden kardeşlerinize sahip çıkın. Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın ve mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran izzetli mücahitlere sahip çıkın.

Siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının, delinmez denilen demir kubbelerinin,

kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin dünyanın gözleri önünde rezil ve zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık. 'Aksa Tufanı'na, mücahitlerin direnişine, çağın ebabillerine selam olsun!"Şahin açıklamasını devamında şunları kaydetti:

"Iğdır İlim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu olarak ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın ve direnişin yanında olduğumuzu bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

İslam’ın mukaddes topraklarından olan, Allah’ın bizzat ayetiyle çevresini bereketli kıldığını ilan ettiği Müslümanların onuru ve namusu mübarek belde Kudüs… O mübarek beldenin muhafızları olan, canlarını, mallarını ve evlatlarını gözlerini kırpmadan ne pahasına olursa olsun veren ve şu saatlerde dahi feda etmeye devam eden şerefli, asil, cesur Filistinli kardeşlerimize de şu mesajımızı iletiyoruz:

"Âlem-i İslam’ın mukaddesatlarına uzanan kirli elleri indirmek için samimiyetle göstermiş olduğunuz gayretinizi görüyor ve şahitlik ediyoruz. Sarfettiğiniz mücadelenizle Müslümanların izzeti, şerefi, onuru ve gururu oldunuz. Her dakika üzerinize atılan mermiler ve bombalara rağmen cesaretinizle bir adım dahi geri atmadınız, buna şahidiz. Siz hesap gününde rabbinize alnı ak bir şekilde çıkacak ve onun vadettiği cennetlere selametle gireceksiniz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, mücahitlerimizi saygı, hürmet ve minnetle selamlıyoruz."  

İLKHA

Yorum Yaz