Kültürel, eğitsel ve düşünsel faaliyetlerin öneminin görüşüldüğü ziyarete, USTAD Başkanı Ahmet Akgül, kuruluşundan bu yana geçen kısa bir sürede USTAD’ın yaptığı düşünsel etkinliklerin Mardin ilinin tanıtımına büyük katkılar sağladığını ve dönütlerini aldıklarını söyledi.
Mardin’i düşüncenin merkezi konumuna taşımak istediklerini ifade eden Akgül, Mardin’de fikir beyan etmeyi bir ayrıcalık haline getirecek Uluslararası Kasımiye Buluşmaları adlı projelerinin içeriğinden bahsetti.
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, altyapı yatırımlarına ağırlık vereceklerini söyleyerek Belediyenin kendi dönemlerinde imza attığı büyük yatırımlara değinerek, özellikle personel mali yükünün hafiflemesinin ardından farkın fark edilmeye başlanacağını anlattı.
Kültürel faaliyetlere önem verdiklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, USTAD’ın Uluslararası Kasımiye Buluşmaları projesinin önemli olduğunu, bunun doğru okunması halinde “Kasımiye Buluşmaları öncesi ve sonrası şeklinde fikir dünyasında bir milat” oluşturabileceğini söyledi.
Reyhaniye kasrının tarihi ortamında gerçekleşen ve USTAD Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Timurağaoğlu, Mehmet Emin Esen, Fahri Gümüş ile Tekin Oruç’un hazır bulunduğu görüşmeye Başkan Yardımcısı MurtazaVarlık, Belediye Encümeni Abdulkadir Mirzaoğlu, Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Meraler, Özel Kalem Müdürü Sadullah Turgut katıldılar.
Verimli geçen görüşme; karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleri ile sona erdi.
Yorumlar
0 yorum