matesis
dedas

'Uyuşturucunun Zararları' Tiyatro İle Anlatıldı!

Mardin'in Midyat ilçesinde uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı orta öğretim öğrencilerine yönelik 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro oyunu gösterimi yapıldı.
  • 04.11.2021 12:07
'Uyuşturucunun Zararları' Tiyatro İle Anlatıldı!
Midyat'ta, İstanbul Tiyatro Balans tarafından öğrencilerine yönelik uyuşturucuyla mücadele ve farkındalık kapsamında, uyuşturucunun zararlarını anlatan 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro gösterisi gençler tarafından yoğun ilgi gördü.

Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla sahnelenen oyunu merkezdeki 8 lisede eğitim öğretim gören yaklaşık 500 öğrenci ile öğretmenler izledi. Oyun öncesinde uyuşturucunun zararlarının anlattığı sine vizyon gösterimi yapıldı.

Yönetmenliğini Metin Karaman'ın yaptığı, Kasım Uçkar'ın yazdığı oyun, İstanbul Tiyatro Balans Tiyatro Grubu tarafından oynanan oyunda, zengin bir ailenin kızı ile fakir bir gencin uyuşturucu batağına sürüklenişi ve ailelerin sorumlulukları anlatıldı.

Tiyatro oyunu, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Gösterimin sonunda Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, tiyatro oyuncularına teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Öncelikle bu güzel tiyatro oyunu için öncelikle Metin bey olmak üzere tüm oyuncu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, sizlere tavsiyem kesinlikle böyle arkadaşlara takılmayın. Çevrenizi, arkadaşlarınızı iyi seçin. Ailenizin kıymetini bilin. En büyük zenginlik sağlıktır, Ailedir bunu unutmayın."

Tiyatro yönetmeni Metin Karaman da, tiyatronun gösterimi için katkı sunan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik'e teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Doğu ve Güneydoğu turunu çıkmışız bu kapsamda oyunumuzla Midyat'a geldik. Biz farkındalık yaratmak için buralardayız. daha bir çok yere gideceğiz. Ülkemizi seviyoruz, bu toprakların insanlarını seviyoruz. O yüzden buradaki gençler kötü şeylere bulaşmasın, güzel gelecekleri olsun diye buradayız. Oyunumuz, madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddelerle mücadele konulu bir oyun; Pembe aslında siyahtır."

Tiyatro oyununu öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Belediye Kültür İşleri Müdürü Ali Alptekin ve Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Metin Yıldız izledi.

Editör: Aydın

Yorum Yaz