matesis
dedas

Vali Demirtaş Cuma Tepesinden Sonra Bir İlki Daha Başardı

Daha önce Cumhuriyet tarihinde bin 100 rakımlı Cuma Tepesi'ne tırmanan ilk Vali olan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, bu sefer de Kızıltepe ilçesine yaklaşık 20 km uzaklıkta ve birkaç dağın arasında bulunan ‘’Beşdeğirmen Şelalelerini’’ keşfetti.
  • 28.03.2021 11:26
Vali Demirtaş Cuma Tepesinden Sonra Bir İlki Daha Başardı

Ekibi ile beraber Kürtçe ismi Emrûd olan Beşdeğirmen Köyüne kadar araç ile giden Vali Demirtaş, şelaleleri ve suyun çıkış noktasını da görmek için yaklaşık 5 km yürüyerek dağların yamacına kadar ulaştı.


Vali Demirtaş, halk arasında "dağlar arasında gizlenmiş elmas" olarak da bilinen Beşdeğirmen Şelalelerinde incelemeler yaptıktan sonra köyde az sayıda yaşayan vatandaşlar ile de sohbet etti.


TAM BİR DOĞA HARİKASI

Dört dağ arasına gizlenmiş, dik bir kayalığın altından doğan suyun dağın yamacından aşağı doğru inerek oluşturduğu şelaleler tam bir doğa harikası.


Mardin’in her bir noktasının eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirten Vali Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


‘’ İlimiz hem tarihiyle hem de doğa güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Bugün tam bir doğa harikası olan Beşdeğirmen köyümüzü ve şelalelerini görmek için buraya kadar geldik. Hakikaten muazzam bir yer. Ben ve ekip arkadaşlarım bu doğal güzelliğe hayran kaldık. Maalesef farklı birçok sebepten dolayı köyün hane halkı biraz azalmış. Son yıllarda sağlanan huzur ortamının ardından tarihi ve doğal güzellikleri bir bir ortaya çıkaracağız. Bu muhteşem alanı canlandırmak ve turizme kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.’’


Vali Mahmut Demirtaş’a, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığı Abdulbaki Turğut’da eşlik etti.

Editör: Aydın

Yorum Yaz