tatlidede

Vali Demirtaş, Proje Alanlarını Sahada İnceledi

Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmaları ve planlanan projelerin alanlarını yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
  • 22.08.2020 17:47
Vali Demirtaş, Proje Alanlarını Sahada İnceledi

Vali Demirtaş, ilk olarak beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan ile birlikte Artuklu ilçemizde yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi projeleri için farklı noktalarda arazi tespit çalışmaları yaparak yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra Vali Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi katı atık düzenli depolama tesisini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra ilçede faaliyet gösteren doğal kaynak su tesisini ziyaretinin ardından Nusaybin ilçesine geçti.

Tarihi Çarşılarda ve Cumhuriyet Meydanında incelemelerde bulundu

Nusaybin ilçesindeki inceleme ve ziyaretleri kapsamında ilk olarak Nusaybin Komando Tabur Komutanlığını ziyaret eden Vali Demirtaş, karşılama mangasını selamlamasının ardından bölgenin genel durumu ile ilgili bilgi aldı.

İlçede yapılması planlanan Tekstil Kent alanında incelemede bulunan Vali Demirtaş, proje hakkında bilgiler aldıktan sonra Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Nusaybin Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu.

Vali Demirtaş, tarihi Nusaybin çarşılarında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan Restorasyon ile altyapı çalışmalarını ve Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında yerinde incelemelerde bulundu.

Tarihi çarşılarda faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret eden Vali Demirtaş, bir süre esnaflarla sohbet ederek esnafın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinledi.

Vali Demirtaş, Nusaybin ziyaretinde son olarak UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan İnanç Parkı'nı ziyaret edip yetkililerden bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Nusaybin ziyaretinde Vali Demirtaş’a AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kaymakam Emrullah Temizkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Latif Özel, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, İlçe Emniyet Müdür vekili Cem Kesici ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

Vali Demirtaş, inceleme ziyaretleri kapsamında beraberindeki AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen Mardin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon İl Müdürü Hidayet Oğuz ile Kızıltepe ilçesini de ziyaret ederek Koçhisar Mahallesi Şahkulubey Caddesinde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Demirtaş, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldıktan gün içerisindeki ziyaretlerini tamamladı.

Yorum Yaz