tatlidede

Vali Demirtaş: Son iki yıldır Belediyemiz Fazlalık Veriyor!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Vali Demirtaş: 2022 yılını istihdam ve sosyal yardımlaşma yılı ilan ettik. Bir taraftan işsiz olan gençlerimize yeni istihdam alanı açacağız, bir yandan da sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı biraz daha artıracağız 'dedi.
  • 29.01.2022 16:39
Vali Demirtaş: Son iki yıldır Belediyemiz Fazlalık Veriyor!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Vali Demirtaş: 2022 yılını istihdam ve sosyal yardımlaşma yılı ilan ettik. Bir taraftan işsiz olan gençlerimize yeni istihdam alanı açacağız, bir yandan da sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı biraz daha artıracağız "dedi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin'de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. 


Mardin Grand Yay Oteli'nde düzenlenen toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Basın mensupları buluştu.  Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin 19 aylık faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda; 2022 yılında yapılacak çalışmalar ile hayata geçirilecek sosyal projeler aktardı.


Sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Mardin'e en iyi şekilde hizmet etme gayesinde olduklarını kaydeden Demirtaş, yaptıkları her işin hesabını verebilirliğini prensip edindiklerini vurguladı.


Devletin kapısını milletin kapısı haline getirdiklerini, herkesi 7 gün 24 saat güler yüzle karşıladıklarını Demirtaş, özellikle kurumlaşma noktasında önemli adımla attıklarını aktardı.


Bu yıl 43 proje ile 900 milyon liralık yatırım planlanıyor
Demirtaş, şanları söyledi:
"Biz tüm ihalelerimizi açık ihale usulü ile yaptık. Şeffaf ve usullere uygun yaptık. 2018 yılında 465 milyon bütçemiz var, 2019 yılında 425 milyon, göreve başladığım tarih 2020 de 430 milyon, 2021 yılında 605 milyon. Son iki yıldır belediyemiz fazlalık veriyor. Geçen yıl, 120 milyona yakın fazlalık verdi. 2021 yılı içerisinde 352 milyon yaklaşık maliyeti olan 61 ihale yaptık. Bunların kırım oranı yüzde 29. Yani biz sözleşme yaptığımız bu 61 ihalemizi 247 milyon liraya sözleşmeye bağladık."diye konuştu.


Vatandaşın istemediği bir yatırımı yapmadıklarını dile getiren Demirtaş, onların ihtiyaç ve talebine göre yatırım yaptıklarını aktardı.


Şu ana kadar 85 proje hazırladıklarını, bunlardan 33’ünün tamamladıklarını ve devam ettiğini aktaran Demirtaş, " Bunun şu anki miktarı 265 milyon, parasal gerçekleşme yüzde 79 fiziki gerçekleşme yüzde 83. İhale ve yatırım durumundaki proje sayısı ise 9. 2022 yılında yapılması planlanın proje sayısı ise 43. Tahmini yatırım ve proje giderleri ise 900 milyon lira olmasını bekliyoruz." İfadelerini kullandı.


Şehir genelinde merkezlerden kırsala, içme suyundan atık suya, alt yapıdan üst yapıya, trafik ve otoparktan, istihdama, yeşil alanlardan turizme, birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Demirtaş, bu yılda aynı çalışmaların yanına sosyal projelere de ağırlık vereceklerinin altını çizdi.


"2022 yılını istihdam ve sosyal yardımlaşma yılı ilan ettik"
Güneş enerji sistemi, içme suyu, fidan üretimi ve dağıtımı, kongre ve fuar merkezi, millet bahçeleri ve millet ormanı, mesire alanları, semt pazarları ve sebze halleri, otogarlar, kadın ve gençlik merkezleri, organize sanayi bölgeleri, bilim merkezi ve engelli rehabilitasyon merkezi, sokak sağlıklaştarma ve turizme yönelik bir çok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Demirtaş, şunlar söyledi:

"7 tane teksil fabrikasıyla istihdam alanlarını arttıracağız"
"Bunların yanı sıra 2022 yılını istihdam ve sosyal yardımlaşma yılı ilan ettik. Bir taraftan işsiz olan gençlerimize yeni istihdam alanı açacağız, bir yandan da sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı biraz daha artıracağız. Bir aş evi yapacağız. İlk etapta bin kişi ile başlayacağız ama 10 bin belki daha fazla kişiye de günde iki öğün sıcak yemek vereceğiz. Ekmek ve fırın ile ilgili bir çalışmamız olacak. Amacımız bu ekmek fırınında ürettiğimiz ekmekleri, aş evinde yaptığımız yemekleri birlikte dağıtmak. Yemeklerin yanında ailedeki nüfus oranını bakarak ekmekte vermeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza sosyal kart vereceğiz. Anlaşmış olduğumuz bankaların kartını vereceğiz o kartla vatandaşımız kendi alışverişini kendi yapacak. İş ve kariyer merkezi yapmayı düşünüyoruz. Çalışmalar başladı. İş Kursları açıyoruz bu merkezimizde. Yeni istihdam alanları açıldığı zaman kalifiyeli elaman yetiştirmek itiyoruz. Sanayi bakanlığımızın ve gençlik ve spor bakanlığımızın destekleriyle 7 tane tekstil fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Projeleri tamamlandı ihaleye çıktık. Amacımız, istihdam alanları yaratmak. Girişimci ve yatırımcılardan 200 kişiyi istihdam etmelerini arzu edeceğiz."

Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu çözdük, çözüyoruz!
Geçen yıl yurt sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine geçici bir çözüm bulduklarını, bu sorunu tamamen çözmek adına yeni yurtların yapımına başlandığını ve daha da yapılacağını, bazılarının da fiziki şartlarını güçlendirildiğini aktaran Vali Demirtaş, Mardin'de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yılda 2 kez olmak üzere 500'er liradan bin liralık burs vereceklerini söyledi.

GAP Sulama Kanalları ve gölet yapım inasında büyük ölçüde çalışmaların tamamlandığını yakın zamanda göletin tamamlanmasıyla birlikte ova köylerine tarımsal amaçlı su verilmeye başlanacağını kaydeden Vali Demirtaş, GAP Sulama Kanalları'nın biran önce tamamlanması için de ilgili bakanlarla sık sık görüşmelerde bulunduklarını ve bu sorunu oldukça önemsediklerini ifade etti.

Kuzey ve güney çevreyolu projesi şehir içi trafiğini rahatlatacak!

Kızıltepe'de trafiği önemli ölçüde rahatlatacak kuzey ve güney çevreyolu projesiyle ilgili yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Demirtaş, İnşallah bu çalışma tamamlandığında tarihi ipekyolu üzerindeki ağır tonajlı araçların şehrin içerisinden geçmek yerine bu yolları kullanarak, şehir içi trafiğine girmeden rotalarına devam edeceğini bunun bile şehrin daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Kavşak genişletme ve düzenleme çalışmalarına yakında başlıyoruz!

Mardin'de şehir içi ulaşımındaki yoğun araç trafiği ve ulaşımında karşılaşılan sıkıntıların önüne geçmek için Karayolları Bölge Müdürlüğü'yle birlikte bir takım kavşak düzenleme çalışmaları üzerine projeler hazırlandığını ifade eden Vali Demirtaş, Mardin Valiliği'nin önündeki kavşağın ara geçişlere kapatılacağını, Artuklu Belediyesi ile Devlet Hastanesi ile İl Emniyet Müdürlüğü önünde kavşak düzenlemesinin gerçekleştirileceğini, kavşakların genişletilerek ulaşımda belli bir rahatlama sağlanacağını  söyledi. 

Mardin 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın zemininde düzenlenme çalışmalarına gideceklerini, parkın içinde bulunan çocuk oyun parkının yenileneceğini, zemin tamamen değiştirileceğini aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuşturulacağını kaydeden Vali Demirtaş, Adliye binasının arkasında büyükşehir belediyesinin imkanlarıyla yapımına devam edilen 500 araçlık otopark ve şehir parkı çalışmasında önemli bir aşamaların katedildiğini ifade etti. 

Vali Demirtaş, daha sonra gazetecilerin şehrin sorunlarına yönelik olarak kendisine yönelik yöneltiği soruları yanıtladı.

ResimResim

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Sözleşme
02.02.2022 / 22:26

Mardin Büyükşehir Belediyesindeki teknik personellerin sözleşmeli memur olması en doğal haktır. Bu hakkı verin. Bütün beddualar sizin üZerinizde…haklarını verin artık bütün belediyeler adam akıllı zam yaparken sizin kimin gözünü boyuyorsunuz ?? <br>Mardin Büyükşehir belediyesi çalışanlar mağdurdur. Haklarını verin!!!

Image
Sendika
02.02.2022 / 00:56

Sendikayla nasıl bir anlaşma yaptı anlamış değiliz. Belediyedeki işçileri enayi yerine koydu. İsimlerini şimdi yazmıyoruz ancak. Belediyenin hukuk işleri avukatı ve asını yazmayacağımız diğer daire başkanı yapılan zammı çok bulmuşlar. Nedeni de Şirin gözükmek!! 15-20 bin TL maaş alıyorsunuz ey yalakalar. İşçinin maaşından size ne? Siz gidin önce belediyeye açılmış bir dava kazanın. Kazanmış olduğunuz dava yok . Belediyeyi zarara uğratıyorsunuz istifa edin ey şirin görünmeye çalışan daire başkanı ve hukuk işleri !!!!

Image
Teknik personeller
29.01.2022 / 22:12

Sayın Valim, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin bütün teknik ve bir kısım idari personellerini sözleşmelerini yaparak şirket ve taşeron sistemini geride bıraktı. Acaba ne zaman teknik personellerinizi sözleşmeye alacaksınız? Geçen Nisan ayından beridir beklemekteler. Beklenti içindeler. Bu bir sorundur. Hem de büyük sorundur. Herkesin görmesi ve üzerinde durması gereken bir sorun. Seslerini belediyede duyuramıyorlar. Kimse dinlemek istemiyor. Sürekli öteleniyorlar. Bu sorunu giderin lütfen. Çünkü Mardinli çalışanların, Farklı şehirlerden getirilen ve sözleşmeli memur yapılan insanlardan daha çok hakkı var. Bu kent, bu belediye ve bu gelecekte bu insanların payı var. MARDİN life sesiMiz ol lütfen…

Yorum Yaz