diorex
fair play

Vali Varol: Alınan tüm tedbirler yoğun hava şartlarına karşı koyamayabilir

6 Şubat depreminin ardından çok ciddi yıkıma uğrayan Adıyaman'ın yeniden ayağa kaldırılması için çalıştıklarını dile getiren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, alınan tüm tedbirlerin bazen yoğun hava şartlarına karşı koyamayacağını kaydetti.

  • 21.11.2023 16:46
Vali Varol: Alınan tüm tedbirler yoğun hava şartlarına karşı koyamayabilir

Adıyaman Vartana prefabrik evlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Osman Varol, yapılan tüm çalışmaların vatandaşların daha rahat etmelerini sağlamaya için olduğunu dile getirdi.

"Kış şartlarına yoğun bir şekilde hazırlık içerisindeyiz"

İncelemelerin sonunda değerlendirmede bulunan Vali Varol, "Özellikle kışın yoğun bir şekilde kendini göstermesi ve önümüzdeki dönemde oluşabilecek bir takım sorunlar, geçtiğimiz hafta yağan yoğun yağış bunların değerlendirmesi yapılacak ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında yerinde inceleme yaptık. Vatandaşlarımızla bir araya geliyor, onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Yazın başından itibaren İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla çok ciddi bir şekilde kış şartlarına yoğun bir şekilde hazırlık içerisindeyiz. Hem buradaki ekiplerimizin hem Ankara'daki AFAD ekiplerimizin koordineli bir çalışması var. Özellikle taşkın ve yağış riski olan geçici merkezlerimizin önemli bir kısmı çalışmayla tespitleri yapıldı."  ifadelerini kullandı.

"25 bin prefabrik artı konteyner ünitemiz var"

Konteyner ve prefabriklerde  kışa şartlarına uygun çadır ve onarımları yaptıklarını belirten Vali Varol, "Bu tespitlerin ardından büyük ölçekte DSİ'nin yerelde Özel İdarenin veya belediyemizin imkanlarıyla gerekli tedbirler alındı. Adıyaman genelinde geçici barınma merkezlerimizde toplam 25 bin prefabrik artı konteyner ünitemiz var. Yaklaşık 22 bin konteynerin çatılarına branda kapladık. Bunun da çok olumlu sonuçlarını gördük. Vatandaşlarımıza dağıttığımız kırsal konteynerlerimizin 12 bin tanesine kılıf şeklinde kış şartlarına uygun kaplamalar yaptırdık. Afed dönemlerinde özellikle yoğun yağış veya rüzgar uyarısı olduğunda tedbir alma noktasında gerekli nöbetçi ekipleri bıraktık." dedi.

"Bazen çok yoğun iklim koşulları oluşabiliyor"

Yoğun yağışa rağmen çok ciddi oranda ihbar almadıklarını dile getiren Vali Varol, "Özellikle geçtiğimiz haftaki yağışta hemen hemen bütün geçici barınma merkezlerimize müdahale edebilecek sayıda nöbetçi iş makinası, kamyon ve personel sürekli olarak hazırda bulundu. Yaz dönemi içerisinde sorun olabilecek alanlarda  yağmur ve taşkın sularını engelleyebilecek özellikle kışın kendini göstermesi vatandaşlarımızı her türlü soğuk hava şartlarından koruyacak çalışmalar yapıldı. Bütün bu tedbirlerimiz vatandaşımızın geçici barınma merkezlerinde en ufak bir sıkıntı yaşamamaları içindir. Ama aldığımız bütün tedbirlere rağmen bazen çok yoğun iklim koşulları oluşabiliyor. Özellikle geçen hafta ilimizde üç gün mevsim ortalamaların çok üzerinde önemli yağışlar meydana geldi. Yaz boyunca alınan önemli tedbirler sayesinde toplam 25 bin barınma merkezimiz de bize ulaşan yüze yakın ihbar oldu. Bunlarda da çok küçük sayıda vatandaşımızı tahliye etmek durumunda kaldık. Orada gördüğümüz eksiklikleri de hemen gidermek için hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Gerekirse ok sıkıntılı gördüğümüz alanlardaki vatandaşları tahliye etme imkanımız var." şeklinde konuştu.

İLKHA

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
21.11.2023 / 17:46

:((

Yorum Yaz