Hızla artan araç sayısına rağmen her geçen gün büyüyen ve gelişen özellikle Kızıltepe, Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde belediyeye ait otoparkların olmaması hem sürücülerin hem de vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Şehirde trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artarken, araç sayısındaki artışla beraber kentte park sorunu da hat safhaya çıktı. Özellikle kentin işlek caddelerinde yaşanan araç yoğunluğu sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta güçlük çektiğini belirtirken, vatandaşlar araç yoğunluğundan dolayı geçecek yer bulmaktan, esnaf ise park sorununun kendileri için bir ıstıraba dönüşmesinden şikâyet ediyor.
Uzun zamandır yaşanan park sorununa bir an önce çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar ve sürücüler, yıllardır sıkıntı çekilen bu konuda belediyenin harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.
"Araçlarımızı park edecek alan bulamıyoruz"
Şehir merkezinde otopark sorununun ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen vatandaşlar, "Yetkililerin bir an önce bu park sorununu çözmelerini istiyoruz. Araçlarımızı park edecek alan bulamıyoruz. Artık mevcut araçlara alanlar yetmiyor. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.
"Yetkililerin görevlerini yerine getirmesini talep ediyoruz"
Otopark sorunu nedeniyle işlerinin aksadığını dile getiren bazı sürücüler ise "Şehir mevcut trafiği artık kaldırmıyor. Bizim kullandığımız arabamız mağazanın servis aracıdır. Bazen müşterinin aldığı malzemeyi yüklemek için park sorunu yaşıyoruz. Birçok müşterimizin siparişlerini mecburen akşama bırakıyoruz. Akşam da geç olunca müşteri aldığı malzemeleri iptal ediyor. Yetkililerin görevlerini yerine getirmesini talep ediyoruz. Park yeri ve araçlarımız için bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bizim gibi park sıkıntısı yaşayan çok esnafımız var. Servis aracımızla birkaç kuruş kâr ediyoruz. Kâr ettiğimizle de parayı da yakıt yapıp gene araca harcıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Park sıkıntısı yüzünden ceza yiyoruz"
Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşların alışverişe gelemediğini söyleyen esnaflar ise, "Tafik sıkıntısını çok çekiyoruz. Aracımızı doğru düzgün bir yere park edemiyoruz. Trafik tarafından ceza üstüne ceza geliyor. Bu cezalar park sıkıntısından kaynaklanıyor. Park yeri yok. Sürücüler mecburi olarak ikinci sırada park ediyorlar. Bundan dolayı ceza alıyorlar. Bu sorun ekonomiye de yansıyor. Müşteri gelip alışveriş yapamıyor. Çünkü aracını park edecek alan yok. Aracını başka bir yere götürmek zorunda kalıyor. Park sıkıntısının çözülmesi için yetkililere sesleniyorum. Belediyeden park sorununa çözüm bekliyoruz." diye konuştu.
Yorumlar
2 yorumEsnaf ölsün. Hepsi dolandırıcı.
demekki ekonomik kriz falan yok israf var yalan var dolan var bu kadar araç sigortası vergisi bakımı kaskosu yakıtı araç sadece otoparkta dursa yılda 5.000TL para yapıyor.