Diyarbakır' yönünden gelen araçların Kızıltepe yönüne bağlayacak olan yan yol asfaltlama çalışması ile Diyarbakır - İldo Kavşağı yan yol asfaltlama çalışması tamamlandı. Her iki yolun da Ramazan Bayramı öncesi trafiğe açılması bekleniyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü ile Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak yapımına başlanan ve şehrin ulaşım sorununa önemli bir kolaylık getirecek olan battı-çıktı yapım çalışması sahasında çalışmalar geceli - gündüzlü devam ediyor.
Çalışmalarda köprülü kavşak çalışmasında yan perde duvar döküm çalışması ile 86 metrelik üst tavan tabla kapatma çalışması da üç ay önce tamamlanmıştı. Temmuz ayında başlanan battı-çıktı çalışmasında sona yaklaşılırken, projenin yan servis yollarında bayramdan önce araç trafiğine açılması planlanıyor.
Kızıltepe kavşağı ve Karyolaları Parkı ile Adliye binası önünde yoğunlaşan çalışmalarda devam ediyor. Yağmur drenajı ve köprülü geçişin zemininde yoğunlaştırılan çalışmalarda sona yaklaşılırken, trafiği kısmen de önemli ölçüde rahatlama sağlayacak olan yan servis yollarının araç trafiğine açılması günler öncesinde gerçekleştirilecek.
Yorumlar
1 yorumlütfen bu asfaltta yağmurda çarşaf gibi toplananından olmasın mardindeki birçok asfalt yol heralde uykusu geldiğinden çarşaf gibi toplanıyor yolu haldır huldur geçiyoruz olan arabalarımıza oluyor birilerininde cebi doluyor lütfen denetim ve en az 5 yıllık sağlamlık garantisi istiyoruz yaptırdığınız yollarda